View Single Post
Staro 05.12.2012., 22:11   #1
mikey_rs
volveraš
Moj komp

mikey_rs's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
(riješeno) Toshiba Qosmio - black screen

Laptop se pali i radi, ali... Čim nekaj zahtjevnije treba, ali stvarno malo zahtjevno di se ajmo reć treba počet grijat CPU, on nabaci crni ekran i ako je recimo pušten film na BSPlayeru onda se čuje i jedan patern od sekundu-dve koji se ponavlja cijelo vrijeme.
Bili Windowsi 7 na njemu, obnovljeni driveri, otvoren i ispuhana (kompresor) cijela unutrašnjost, zamijenjena pasta na procu i drastično smanjena temperatura. Temperatura više nije problem. Kasnije instalirani Win7 nanovo sa driverima sa toshibine stranice i kad je opet zmrzavalo stavljeni noviji driveri.
Na netu dosta problema sa tim Qosmio laptopima i crnim ekranima. Neki vele da ima veze sa dizanjem napona CPU-a i GPU-a u zahtjevnijim radnjama i da se kod to podizanja ne sinkroniziraju i da nastane 'freeze'. Ak itko ima ideju kak to postaviti na fikse parametre (recimo da je cijelo vrijeme na jednom taktu) - software-ski il hardware-ski nek mi javi pa da i to probam. Doduše probal sam sa RivaTunerom i postavljanjem na 'performance 3D' ne pomaže.
Samo me zanima dal je netko imal slična iskustva, jer već ne znam di bi se okrenul. I sam servisiram računala, laptope al ovo me izmučilo...

Anywhore, zahvaljujem unaprijed.