Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 04.12.2012., 18:29   #27278
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Šteta kaj Syso nije kuhal za Posljednju večeru.

Em bi Đizs imal više vremena da s Petrom dogovori ustroj buduće Organizacije na Zemlji, em bi bilo više vremena da Filipu pojasni detalje oko jedinstva Oca i Sina.
Tomo bi čekajući hranu malo više popio i odagnao svoju poslovičnu sumnjičavost a Juda bi zakasnio na dogovoreno preuzimanje kuverte s 30 srebrnjaka pa bi nastavno tome, pred Farizejima šutio k'o zaliven.

Birtaš bi fajn zaradil na pijači a kuharu bi jedino prijetila frka od Šimuna koji bijaše nagle naravi pa bi mogao nahrupiti u kuhinju da vidi zakaj večera toliko kasni i naklepat kuhara jer će mu zbog njega pobjeći zadnji brod na Genezaretskom jezeru.

Srećom, Đizs je i sam nakon nekog vremena skužio da klopa ne bu tak skoro i pošao osobno do kuhara te učinio još jedno od svojih čuda, tzv. Galilejsku junetinu na naglo.

Nakon prvotnog naguravanja s kuharom oko noža i daščice, Đizs mu objasni da junetinu treba rezati sitnije, napacati dan prije u marinadi bez soli te prije dinstanja zapržiti naglo na masnoći. Izvaditi privremeno iz posude, ubaciti lukac te dodati na vrh noža sode bikarbone eda bi se ljepše raspao i karamelizirao.

Još mu Đizs naglasi da podlijevanje safta sa paradajzom produljava vrijeme kuhanja zbog kiseline u njemu i da ga bez frke može dodati u zadnjih 5 minuta kuhanja.

Kuhar bijaše žalostan zbog kritike te zavapi : "Rabi, Juda ima uže viška pa se idem objesit' !
Đizs ga odgovori od nauma blagim riječima:

Pođi natrag u kuhinju i nemoj više griješiti.
Za mnogo vremena bit ćeš opet na Zemlji, baviti se informatikom i biti jedan od boljih kuhara na Forumu.

muahahah... dobar, dobar

nećeš vjerovat htio sam orginalno samo zapeć junetinu na masnoći pa onda dalje po ps-u, ali sam trebao oprati sve kasnije i jedan tanjur masni više mi je predstavljao prevelik problem

umene 5 minuta prije kraja može ići jedino smanjenje vatre jerbo se mora sjediti za šparetom satima i kuvati!
syss je offline   Reply With Quote