U konfi iz potpisa bih zamjenio CPU i MOBO. CPU će biti i5-3350p, a treba mi savjet oko izbora matične. Istražio sam sve matične MSI, ASUS i ASROCK i suzio izbor na nekoliko slične cijene:
MSI Z77A-G41
ASUS P8Z77-V LX
ASROCK Extreme3
ASROCK Pro3
ASROCK Pro4
*mATX nisam uzeo u obzir jer mi se čini da će mi biti premalo mjesta jer mi je trenutno sve na knap u kućištu budući da ima jako puno kablova tu i svega. Dal je kod mATX to stvarno problem ili je samo srezana dolje za par PCI slotove što bi značilo samo da će mi zvučna biti bliže grafičkoj?
OC-at neću ništa. Bitno mi je da sve dobro funkcionira s ostalim komponentama. Jel bitan phase design 4+1, 4+2 ili 8+2 u mom slučaju? (dakle nema OC, igram igre, gledam filmove, internet). Recenzije kažu da ova MSI nije baš nešto i da zna biti problematična. ASUSova je dobila pohvala dosta. Bitna mi je kvaliteta i da je najmanja šansa da će biti nekih problema. Sve one imaju sve što meni treba, tako da se sve svodi na kvalitetu, ovaj phase design (ako to ima ikakve veze uopće) i da sve lijepo skladno radi dok se ja igram :P
I još jedno pitanje, moram li mijenjati i RAMe ili će ovi biti ok?