Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 03.12.2012., 06:42   #27269
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
nisam se nikad ni hvalio da znam raditi zimnicu tako da stfu smrade

nego... posljednja večera...

Pohrani.com

na masnoći od kolinja pozlaćen luk i špek pa onda stavljena juneća plećka na kocke, duuuuugo dinstana i podlijevana sa razvodnjenim nekim spar umakom od paradajza, čilija, češnjaka i sl... nakon sat vremena nutra ribana mrkvica na najsitnije, ljutika i češnjak na jako sitno, voda od crvenog graha, pol konzerve trajbanog bijelog graha i sam taj koncentrat gore naveden, kim, mažuran, čili, papričica sol, papar.

duuuuugo dinstanje

crveni grah (začini)... dinstanje.

bijeli grah.

madre de dios moji prijatelji
Šteta kaj Syso nije kuhal za Posljednju večeru.

Em bi Đizs imal više vremena da s Petrom dogovori ustroj buduće Organizacije na Zemlji, em bi bilo više vremena da Filipu pojasni detalje oko jedinstva Oca i Sina.
Tomo bi čekajući hranu malo više popio i odagnao svoju poslovičnu sumnjičavost a Juda bi zakasnio na dogovoreno preuzimanje kuverte s 30 srebrnjaka pa bi nastavno tome, pred Farizejima šutio k'o zaliven.

Birtaš bi fajn zaradil na pijači a kuharu bi jedino prijetila frka od Šimuna koji bijaše nagle naravi pa bi mogao nahrupiti u kuhinju da vidi zakaj večera toliko kasni i naklepat kuhara jer će mu zbog njega pobjeći zadnji brod na Genezaretskom jezeru.

Srećom, Đizs je i sam nakon nekog vremena skužio da klopa ne bu tak skoro i pošao osobno do kuhara te učinio još jedno od svojih čuda, tzv. Galilejsku junetinu na naglo.

Nakon prvotnog naguravanja s kuharom oko noža i daščice, Đizs mu objasni da junetinu treba rezati sitnije, napacati dan prije u marinadi bez soli te prije dinstanja zapržiti naglo na masnoći. Izvaditi privremeno iz posude, ubaciti lukac te dodati na vrh noža sode bikarbone eda bi se ljepše raspao i karamelizirao.

Još mu Đizs naglasi da podlijevanje safta sa paradajzom produljava vrijeme kuhanja zbog kiseline u njemu i da ga bez frke može dodati u zadnjih 5 minuta kuhanja.

Kuhar bijaše žalostan zbog kritike te zavapi : "Rabi, Juda ima uže viška pa se idem objesit' !
Đizs ga odgovori od nauma blagim riječima:

Pođi natrag u kuhinju i nemoj više griješiti.
Za mnogo vremena bit ćeš opet na Zemlji, baviti se informatikom i biti jedan od boljih kuhara na Forumu.