Citiraj:
Autor Omerta
Koliko se meni čini, pola vas uopće ne uživa u igri. Pa poanta je tražiti životinje, razgledavati otok i otkrivati. A ne da vam se servira pod nosom.. 
|
Kad moram svako malo otic na drugu stranu u mp3 da ubijem pasa/kozu/troglavu svinju/cudnovatog kljunasa/postenog politicara/itd. I sve to da craftnem novcanik il nesto za jos malo stashat. To nije uzivancije, to je polako zamorno. Igra vrlo brzo dostigne vrhunac i dalje vise nema nepoznatoga, ima sva oruzja, neprijatelja ima tocno 3 vrste i AI vara ko da ga je HDZ radio.
Sad isao preplivat 90cm vode...ne u dubinu nego u sirinu, i bam uhvati me krokodil, ziv sam se usro..spam space. Zakoljem govnara bez da sam ista heltha izgubio, ja ponosan. Isti sekund kad je sjahao sa mene krokodil uzjasio novi krokodil, skocio sam sa stolice. Ono jebena lokva vode, doslovno je mozes preskocit i u njoj se spawna 2 krokodila.
Drugi put plivam sa otoka na otok, zagrizao me tigar?!?!? Koji on kurac pliva 100m od obale?
Napadam bazu gdje ima 2 lika sa molotovima, 2 heavya + charger. Okruzio bazu i sve ih tagao, sad sviram stairway to heaven i pravac brdo.
Ispalim metak na prvoga i headshotam ga. I evo rezultat akcije. Heavy pod kursorom ravno na mene, kao i ostali kad su izasli iz baze.
Odma se svi okrenu na mene i krenu. Van vidnog polja, iza grma i drveca, jos gore na visini i sniper sa prigusivacem. Al gamad predosjeca mog "american dorka" i nepogrjesivo se navode na budalu.
Na pokusaju 2 (citaj testiranju) je tigar usetao u bazu, letile su bombe i molotovljevi, pucalo se na sve strane, tigar sve pobije, digne se plava zastava a ja gledam i dobijem nagradu za undetected takeover i nisam digao alarm?!?!?
Isto je bilo sa strelama, promasim covjeka sa strelom sa 100+ metara, proletila u beskonacnost iza njega. Ne da je nije vidio, nego je cuo, i po sluhu je tocno ocjenio odakle je dosla i lobuje molotov kao da je minobacac tocno u moj grm.
Volim izazov u igrama i sve, al koji cce mi kurac prigusivac ako uvijek znaju odakle pucam i odma krene panika. Nije da dignu uzbunu i da se sklone i promatraju...nope. Direkt trc na mene. U FarCry 1 nisu direktno trcali na tebe ako si ih ubijao sa prigusenim Mp5, sa ostalim bi isli na zvuk.
I sta dalje igram, igra psotaje dosadnija, od pocetka imam para da mogu kupit sta hocu, sve custom oruzja, znaci nemam se cemu radovat da poslije unlockam.
Likovi osim Doktora i Vassa su sve dosadniji, da mogu bogami bi puca u Denisa i onu Citrus il whatever zensku.
Mislim da su il mjenjali il temeljito zasrali pricu, da je onaj brat marinac prezivio i nadrkan jer su mu ubili brata i sad kolje ko mesar to bi i shvatio, njemu ubijanje nije problem. Al ovaj "dork" je prije 5 min plakao i povracao na sliku lesa a sad je pobio pola stanovnista jedne bolje zemlje.
Ovi sitni nedostatci izlaze na povrsinu sta duze igras, i vise su glupi nego gamebreaking, al frustriraju u milu materinu. Evo sad jos nesto, lesevi i nizbrdice, sta god ubijem na nizbrdici vise ne nadjem, jer lesina otklize nizbrdo makar je nagib 1°. Ubio rare ....kokos il sta vec, okrenem se da koknem drugu jer je agresivna i gledam di je prva..nema lesa. Sigh...koji sad vrag, dok nisam shvatio da je les trackan sa onim zutim krugom na mapi, i da se les krece....tj, pici nizbrdo, ja za njim, zaostajem cca 1cm po mapi. Pocnem ga naglo sustizat, ja se obradujem, proletim kroz grm i padnem u provaliju od pun kurac metara, dok padam mislim se da ti jebem ubi-boze-soft, sad cu poginit i moram opet trcat preko pola mape...
Pogodim pod i gledam zasto sam ziv? Inace padnes sa pola metra i slomis se, a da, uspio sam u padu pogodit salicu za kafu dopola punu vode i nikakav dmg.
Stojim, gledam, ne vjerujem, slegnem ramenima, oderem kokos (whatever), opalim save i alt+f4.
AI + clipping + dmg = artistic integrity. Da nisu igre prije 10 godina imale ova stvari ispravljene, mislim da su radile kako treba, nebi covjek rijec rekao. Al u danasnje doba i sve pa ovake nebuloze ima neki AAA naslov u koji su ulupani milioni....