Tema: PayPal
View Single Post
Staro 01.12.2012., 14:26   #1738
Beetlejuice
Nisko letim, visoko padam
Moj komp

Beetlejuice's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor vedranzeman Pregled postova
Baš suprotno i posve nelogično, ali takav nam je bankarski sustav.
S kunskim računom će imati manje konverzija, nego sa deviznim, kao što sam pisao.
Kod kunskog računa, jednostavno idu kune u valutu kupovine.
Ostaje samo izabrati tko radi konverziju, prema iskustvima, banke imaju nešto povoljniji tečaj od PayPala.
Zato Beetlejuice, kod prvog idućeg plaćanja odaberi "Bill me in currency listed on seller's invoice"
i tako će ti ostati za ubuduće.
Jedini nedostatak je da ne vidiš na PayPal računu koliko ti je kuna zapravo skinuto s računa.

Imao sam, tj. još uvijek imam Erste Visu s kunskim žiro računom i radi(la) je bez problema.
No prestao sam ju koristiti, jer za 20 kn mjesečno kod ZaBe imam net banking, tekući i devizni žiro s Visom.
Mogućnost prebacivanja novaca na račun, plus mogućnost provjere računa u bilo koje doba, bez potrebe odlaska do banke (cca. 20 km za tamo i nazad) je presudila.
A tu je i dodatnih 5 kuna mjesečne naknade za Erste Visu, ako se koristi taj mjesec, koje mi ostanu u džepu (no dobro, odu kinezu u džep, za neku glupost s eBaya ).

E to me zanimalo, hvala na odgovoru. Oko ovog nedostatka nema veze. A baš jučer čitam to i nisam bio siguran što odabrati pa reko neka za prvi put otavim da mi PP konvertira. Ma ovaj kunski štedni mi je odličan; 0 kuna naknade za vođenje računa, ako ju ne koristim pospremim ju, kada mi zatreba samo "obrišem prašinu" s nje i deri (naravno u roku koji piše na kartici) što znači da ne trebam zatvarati račun i sl. brige voditi. A net banking je odličan ali što će mi kad do bankomata imam 2 min na bajku, a do banke 10 min plus malo rekreacije Što se tiče konverzije na Erste stranicama dolar je (prodajni ako taj trebam gledati?!) 5.9 kn/1$, a PP mi računa da je 6.1. Karikiram jel....no to mi nije neka frka jer ne mislim kupovati svaki dan nego kada mi nešto zatreba s eBaya.

EDIT: zaboravio još jedno pitanje pa evo ga. Čitao sam oko ovog vraćanja 1.95$ na račun nakon potvrde kartice da ljudi imaju problema s tim tj. da im ne vrati po mjesec i više dok ih se ne maila. E ja nisam htio toliko čekati nego sam ih 2. dan od verifikacije kontaktirao i rekao da mi nema love od refuna na računu(bankovnom/debitnoj). Jesam li možda i sam išao grlom u jagode i bezveze ih kontaktirao umjesto da sam im dao im još vremena? Znam da oko takvih procesa treba biti strpljiv no kad sam im poslao mail sjetio sam se tad da je subota i da moja banka to (možda) još nije procesuirala iako sam dns išao gledati stanje računa i nije mi vraćeno(znam da se sub i ned to ne dela). Kartica je potvrđena 29.11 i po "pravilu" je trebalo sjest slijedeći dan(24h). Imam osjećaj da sam trebao još čekati prije kontaktiranja
EDIT numero 2: u 3 meila se dogovorili i rekli mi da će mi mail doći kada mi uplate na karticu. Mail je došao a novac u ponedjeljak?
EDIT 3: pare na računu

Zadnje izmijenjeno od: Beetlejuice. 03.12.2012. u 17:32.
Beetlejuice je offline   Reply With Quote