ovo je stvarno nemoguca misija, posjetio milijun computer shopova, svi traze 1000 kn samo za dijelove (LOL), bas i nisam u mogucnosti dati toliko za to, pogotovo za laptop koji vrijedo 500 kn (usput, za koliko bi mogao prodati ovaj laptop, ako mi neko ponudi dobru cijenu, prodat cu ga takvog) ... onda se ljudi ne zele baviti time, jer sam otvorio lcd, bahati prodavaci na njuskalu koji mi zele uvalit jebenu lampu za 250 kn, svasta, svi bi zaradu, niko ne bi radio
onda, nigdje pronaci taj l500-12p, sve samo 500 ili l500d, koliko ta jebena toshiba ima tih podserija da je to za ne vjerovati
...toliko sam puko da sam oko jedan ujutro otiso na ebay i narucio komplet ccfl lampe i invertera za 250 kn iz usa, ali za l500 a ne l500 12p, pobogu, kako da provjerim kompatibilnost tih dvaju modela za djelove? poslao sam i selleru poruku, da sam se mozda 'zeznuo ' i da mi provjeri kompatibilnost jer ja imam ovo drugo sranje... nazvao toshibu hrvatska, kaze mi da posaljem mail, ali sumnjam da hocu, isto ce biti oko 1000 kn, na njuskalu vise niko nema lampa, osim ovog ludog za 250, invertera jos manje, tj. naso sam jedan, ali ga prodaje za 100 kn, racunam plus postarina 30, izaci ce me 130 kn, isti k ko na ebayu i OPET se radi o toshibi l500 a ne l500 12p (?!)
...i najsjebanija stvar je sta gledam slike invertera za ovu toshibu po netu, i izgleda da svi imaju onakvu plastiku oko trafoa, u biti, da je tvornicki onako rastopljena i posijana naokolo, kao da izgleda rastopljena, moguce da sam izvuko sasvim ispravan inverter i lampu

ALI, opet i u to sumnjam, kako sam i reko da mi se lcd bio zapalio tamo di ulaze zice od lampe u lcd, znaci desno dolje u kutu i jos mi je lampa bila crna dosta i ona bijela plastika koja je drzala reflektor ili onu drugu kanalicu od aluminija ili cega vec

vec tjedan dana surfam, trazim i pisem ogromne postove po ovom sicusnom smarphoneu
i za kraj, strah me da potrosim pare na sve te dijelove, cekanje posiljke iz usa, montiram (ako uspijem naravno) i da opet treperi
u svakom slucaju, ako neko otkupljuje laptope i ima dobru ok ponudu nek mi se slobodno javi na pm, zivjeli