View Single Post
Staro 30.11.2012., 23:39   #4598
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor TutanCmon Pregled postova
Identican problem imao sam/imam ja s Toshibom Qosmio.

Nova novcata baterija imala je ogroman wear level, odnosno stvarni kapacitet baterije bio je daleko ispod deklariranog/nominalnog. Provjerio sam s nekoliko aplikacija i odnio u MojServis. Tamo su laptop testirali s baterijama koje su imali na licu mjesta u raznim aplikacijama te su na kraju narucili novu zamjensku bateriju. Sve baterije (ukljucujuci novu) su imale odredjeni, nesto veci ili manji wear level. Zakljucak servisa je bio da nesto nije u redu sa svim aplikacijama jer, kao, ne znaju komunicirati s baterijama ili maticnom na Toshiba laptopima.

Inace, baterija ima od pocetka (ocekivano) katastrofalno trajanje, ali nisam skuzio da je s vremenom (a proslo je prilicno) pao kapacitet s katastrofalnog do "skoro mrtva".
Ne kazem da je kod tebe tako, samo to da imas tako nesto u vidu jer ti u tom slucaju ni servis nece pomoci. Proguglaj malo, mozda je netko nasao rjesenje ili barem prihvatljivo objasnjenje tog fenomena.
sto mi je najcudnije,baterija jucer prije nego sto sam iskljucio laptop i spakirao,imala wear level 2 % odnosno 3 % po HW monitor,i negdje kad sam ugasio laptop imala je oko 7 %,dodjem doma i stavim na punjac i ima sto vidjeti

sad te nisam bas shvatio,jel to znaci onda da postoji mogucnost da mi servis nece htjeti zamijeniti bateriju jer je to po njima normalan rad i funkcioniranje baterije ?
kad sam dobio laptop,instalirao sam windowse,malo skyrim i tako to i iduci dan mi je bio wear level 2 %...
kontaktirao sam futuruIT i oni kazu da su ti programi nepouzdani i da njima donesem ako sumnjam...
jel to razlog vise da im sada ipak odnesem i da testiraju ?

a ovako mi baterija traje maksimalno 50 minuta kad igram nesto na 40 % brightnessa,a oko 2 sata neki HD film sa 50 % brightnessa,sto hocu pitati jel to oke ?
ako tako krene za par mjeseci ce baterija biti dotrajala vise od pola,za cega mi onda laptop sluzi ako kad ga upalim krepa za desetak minuta
blava je offline   Reply With Quote