Citiraj:
Autor TutanCmon
Identican problem imao sam/imam ja s Toshibom Qosmio.
Nova novcata baterija imala je ogroman wear level, odnosno stvarni kapacitet baterije bio je daleko ispod deklariranog/nominalnog. Provjerio sam s nekoliko aplikacija i odnio u MojServis. Tamo su laptop testirali s baterijama koje su imali na licu mjesta u raznim aplikacijama te su na kraju narucili novu zamjensku bateriju. Sve baterije (ukljucujuci novu) su imale odredjeni, nesto veci ili manji wear level. Zakljucak servisa je bio da nesto nije u redu sa svim aplikacijama jer, kao, ne znaju komunicirati s baterijama ili maticnom na Toshiba laptopima.
Inace, baterija ima od pocetka (ocekivano) katastrofalno trajanje, ali nisam skuzio da je s vremenom (a proslo je prilicno) pao kapacitet s katastrofalnog do "skoro mrtva".
Ne kazem da je kod tebe tako, samo to da imas tako nesto u vidu jer ti u tom slucaju ni servis nece pomoci. Proguglaj malo, mozda je netko nasao rjesenje ili barem prihvatljivo objasnjenje tog fenomena. 
|
sto mi je najcudnije,baterija jucer prije nego sto sam iskljucio laptop i spakirao,imala wear level 2 % odnosno 3 % po HW monitor,i negdje kad sam ugasio laptop imala je oko 7 %,dodjem doma i stavim na punjac i ima sto vidjeti
sad te nisam bas shvatio,jel to znaci onda da postoji mogucnost da mi servis nece htjeti zamijeniti bateriju jer je to po njima normalan rad i funkcioniranje baterije ?
kad sam dobio laptop,instalirao sam windowse,malo skyrim i tako to i iduci dan mi je bio wear level 2 %...
kontaktirao sam futuruIT i oni kazu da su ti programi nepouzdani i da njima donesem ako sumnjam...
jel to razlog vise da im sada ipak odnesem i da testiraju ?
a ovako mi baterija traje maksimalno 50 minuta kad igram nesto na 40 % brightnessa,a oko 2 sata neki HD film sa 50 % brightnessa,sto hocu pitati jel to oke ?
ako tako krene za par mjeseci ce baterija biti dotrajala vise od pola,za cega mi onda laptop sluzi ako kad ga upalim krepa za desetak minuta