View Single Post
Staro 30.11.2012., 09:21   #1424
Ico2005
Premium
Moj komp

Ico2005's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Imamo mi velike nesrazmjere u visini kazne, barem po meni. Krepa ti jedno svjetlo na autu - 700 kuna. Za jedno svjetlo 700 kuna. I samo možeš molit Boga da naletiš na neku dobru dušu od policajca koja će ti povjerovat da nisi znao da ti je crklo svjetlo i da je to bilo u vožnji. Priča mi poznanik neki dan, registrirao auto, sve OK i izađe sa tehničkog pregleda da bi ga nakon parsto metara zaustavila policija, veli mu policajac da mu ne radi jedno kratko svjetlo (gledano zakonski, on je taj trenutak počinio prekršaj). Kaže čovjek - nemoguće, prije 10 minuta sam bio na registraciji, sve je bilo dobro i pokaže papire sa tehničkog. Izađe on van da vidi - i stvarno, crkla mu žarulja. Završilo je na način da je odmah za 3 minute promjenio žarulju i sve 5. Neke kazne za manje prekršaje su prestroge, zaboraviš novčanik doma sa vozačkom i prometnom i nek ti je crkla ta krvava žarulja, dolazimo do čiste matematike: 300+300+700=1300 kn. Zar su to takvi teški prekršaji koji ugrožavaju neznamšto da se nekog kazni sa 1300 kuna??? Sve bi to po meni trebalo smanjit na 100tinjak kuna za te manje, lakše prekršaje, a drastično, drastično povećat ove teže: ogromna prekoračenja brzine, pogotovo u naseljima gdje je 50, lokanje i vožnja, divljačka pretjecanja, ulazak drugom vozilu u škare, raznorazna bježanja od policije (gdje sigurno pijani pojedinci kad bježe ne voze 50, a i ne vidim razlog zašto bi bježao ako nisam pijan ili ne vozim leš u gepeku). Uredit sustav tako da ti neće nitko kožu sa leđa oderat ako si malo pogriješio (jer nema bezgriješnih vozača, to je valjda svima jasno), a ove ostale divljake zakonima natjerat da u roku 8 ili 15 dana milom ili silom izgrcaju lovu za kaznu, a po potrebi i oduzet vozilo. Dok ne počne policija trpat tatine i mamine aute u žicu, neće bit mira. Ja svoj krš pazim i održavam i molim Boga da mi nešto ne krepa i ne pada mi napamet da škripim gumama i turiram jer sam ja te gume platio na 6 rata i ja iz svog džepa servisiram tu sirotinju. A tatin sin sjedne u BMW-a sa 3 miliona konja i onda nakuri najnoviju Cecu i opleti po gasu. Pa pokupi ljude na pješačkom i veli "nisam namjerno, slučajno sam imo skoro 2 promila i slučajno sam kroz selo vozio 170"
Ico2005 je offline   Reply With Quote