View Single Post
Staro 27.11.2012., 20:03   #1482
Neo-ST
Premium
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Caks Pregled postova

moze li mi neko reci..koji je sljedeci korak..zelio bi staviti neki ics custom rom..po mogucnosti bez bugova..ili ak ima neki cyan dobar
da li je to sad onaj dio, di trebam u odinu imati i pit i pda i phone i csc ili ja mogu staviti rom koji mi preporucite u zipu na sd karticu..i onda lijepo odem u recovery i formatiram sve osim sd..napravim wipe dalvik chache i odem na installl rom from sd...ili BAS MORAM koristit odin?

ne razumijem proceduru kod odina..ali znam ovak prek recoverya..ako se to moze na ovom mobitelu

Edit3: ne radi mi wifi nakon roota i stvljanja recovery-a ima li neki fix za to?
Ako imaš CWM onda samo ROM staviš na sdcard, odeš u CWM i flashas ga odatle. Detaljna uputstva su na stranicama tog određenog ROM-a, i prati ih jer je bitno. Koji ROM je dobar je pitanje na koje ćeš samo ti morati saznati odgovor - testirajući i čitajući tuđe feedbackove.

Citiraj:
Autor denied Pregled postova
S obzirom da sam totalno n00b u rutanju samsunga trebam par uputa (godinama sam bio na htc-u).....Sad imam Note 2....
Kad se roota onda je pretpostavljam dobro instalirat CWM radi backup/restora i flashanja.....
1) Sad mi je rootan još bi trebao stavit CWM - da li treba nakon svakog rootanja resetirat taj samsungov counter ili je to stvar samo garancije? Koliko sam čitao može se nakon rootanja pojavit neki uskličnik koji nestane nakon resetiranja countera.
2) Nakon što se jednom roota dali se može onda bez problema flashat neki custom room ili treba pazit na još nešto?
3) Da li treba paziti na kernele i radije ili na nešto treće (da li je neki originalan stock rom ili custom)?

Za sada mi to samo pada napamet

1) samo je stvar estetskog izgleda i (možebitne) garancije - postoji program TriangleAway koji miče taj uskličnik resetiranjem countera.
2) Osim root-a moraš imat i CWM (clockworkmod recovery) da bi mogao instalirat custom ROM, iako u nekim slučajevima možeš i direktno iz Odina.
3) Svaki kernel je po nečemu različit, stock je obično najgori. Neki od najboljih su Siyah, Dorimanx, itd.
Neo-ST je offline   Reply With Quote