Citiraj:
Autor E-mil
Moje prvo pitanje se odnosi na početak "primjene" offset napona kod paljenja kompa. Naime primjetio sam da nakon dizanja sistema treba proći cca 1.5 minuta na se snizi frekvencija i napon procesora. Da li je to normalno i koliko to vama dugo traje?
|
Ovisi što se sve učitava od programa/drajvera prilikom pokretanja sistema. Meni treba oko minute da se spusti takt a imam SSD.
Citiraj:
Autor E-mil
I drugo, ako u tom periodu (tih cca 1.5 min) pokrenem Prime95, redovito mi baca BSOD sa 124 codom što znači da mu fali napona, iako CPU-z pokazuje 1,25V fixno.
Nakon što prođe ta minuta i pol mogu CPU-u raditi što god hoću (mast vaditi) i neće se srušiti niti pokazati znakove nestabilnosti.
Drugo pitanje je da li mi to neko može objasniti zašto se događa i da li je to uobičajeno -normalno?
|
Ne mora značiti da ti je problem s naponom na samom procesoru. Možda se učitava nešto vezano za USB pa dođe do nekakve greške u drajveru ili power managmentu dok je aktivan Prime95. Puno bolji test je Intel Burn Test V2. Meni se na jednom kompaču Prime95 konstantno rušio a komp nije bio ni overclockan niti je bio neispravan, jednostavno se Prime95 s nečim tukao. Zato mozak na pašu, ne grizi se zbog toga...