View Single Post
Staro 26.11.2012., 21:40   #686
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor E-mil Pregled postova
Moje prvo pitanje se odnosi na početak "primjene" offset napona kod paljenja kompa. Naime primjetio sam da nakon dizanja sistema treba proći cca 1.5 minuta na se snizi frekvencija i napon procesora. Da li je to normalno i koliko to vama dugo traje?
Ovisi što se sve učitava od programa/drajvera prilikom pokretanja sistema. Meni treba oko minute da se spusti takt a imam SSD.

Citiraj:
Autor E-mil Pregled postova
I drugo, ako u tom periodu (tih cca 1.5 min) pokrenem Prime95, redovito mi baca BSOD sa 124 codom što znači da mu fali napona, iako CPU-z pokazuje 1,25V fixno.
Nakon što prođe ta minuta i pol mogu CPU-u raditi što god hoću (mast vaditi) i neće se srušiti niti pokazati znakove nestabilnosti.

Drugo pitanje je da li mi to neko može objasniti zašto se događa i da li je to uobičajeno -normalno?
Ne mora značiti da ti je problem s naponom na samom procesoru. Možda se učitava nešto vezano za USB pa dođe do nekakve greške u drajveru ili power managmentu dok je aktivan Prime95. Puno bolji test je Intel Burn Test V2. Meni se na jednom kompaču Prime95 konstantno rušio a komp nije bio ni overclockan niti je bio neispravan, jednostavno se Prime95 s nečim tukao. Zato mozak na pašu, ne grizi se zbog toga...
Sinac je online   Reply With Quote