View Single Post
Staro 26.11.2012., 18:59   #10
ukiy
Premium
Moj komp

ukiy's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
Ne. Kod TN-a su i tamnije i svijetlije scene lošije, zapravo, već kod malih pomaka slika gubi kompletno na kvaliteti, drastično se mijenja svjetlina, boje, konrast...sve. Ja još nisam sreo TN koji mi je davao bolju sliku od e-IPS-a pa bilo to gledano i izravno pod kutem od 90 stupnjeva. Da ne kažem da se TN-ci lažno reklamiraju kao monitori s brzim odzivom a zapravo su tromiji od dotičnog DEll-a koji ima mali input lag što je ipak bitna stavka za svakog gamera.
Slazem se sa nekim stvarima, ali ne i sa time da su tamnije scene losije na TN-u nego na eIPS-u. Radio sam direktnu usporedbu ovog 27" Philipsa i U2412M, i kod dell-a mi je to bilo negledljivo. Pogotovo kad se gleda na ekran pod kutem od nekih 100 do 160 stupnjeva gdje onaj glow najvise dolazi do izrazaja, taj srebreno-bijelo-zuti sjaj prekrije pola ekrana i nista se ne vidi... prakticki si trebas naci "sweet-spot" i ne mrdati da bi to izgledalo kako treba.

Ali nema sumnje, U2412M je vrhunski monitor za uredski rad i amatersku obradu fotografija. Za multimediju (filmove, igre...) svakako bi trebalo ici na skuplje/bolje IPS izvedbe sa polarizatorom...
ukiy je offline   Reply With Quote