Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Autor FRipper
a što ako ti njemu ugradiš novi lc,ms itd za 100-200kn i za 3mj on ti se vrati nazad i kaze grafička otišla,nešto krepalo i onda ti hebe sve po spisku zašto je to tako itd itd?! Mozda usput i dobiš koji šamar od stranke ili dodje neka ekipica ili tata od sineka pa uz psovanje i režanje vadi čakiju na tebe?  Mislim tko je kriv zašto je krepao komp a ugradjeno novo napajanje prije 3mj?! Pa ti naravno, nitko drugi u tom slucaju nemre biti kriv...
|
Za početak, ne bih ugrađivao takvo napajanje, kao što sam već i napisao u zadnjem postu. A za ostale spomenute, društvene probleme, uže tugujuće rodbine uvijek postoji rješenje. Npr. poznajem servisera računala kojeg je korisnik doslovno zatočio u svojem stanu. Ubrzo je došla policija i nije pitala kako je serviser obavio posao, već je odvela gospodina koji ga je lišio slobode u vlastitom domu. Kao što znamo, otmica je teško kazneno djelo
Citiraj:
Autor Burko
uostalom, mi ovdje govorimo o polovnom i jednom i drugom napajanju. samo sto LC dolazi sa nesto garancije, ali to ne igra ulogu jer i dok je radilo kod prvog vlasnika je moglo biti gazeno, radit pod nekim krovom u vlazi, radit u prasini godinu dana, pod povecim temperaturama...... razumijes sto zelim reci  .
|
Upravo zato kažem da je neodgovorno davati izjave o tome koji je bolji.
Citiraj:
nije o ovome bilo rijec. iako je pomalo nezahvalno ovako pricati, jer i polovna sisa - kosta. no, da se i bavis servisiranjem polovnog, mislis da bi bilo pametno da ti covjek dode sa npr GTX260 i nekim dualcom ili vise, generalno komp jede izmedu 150 i 200 W, te krepalo napajanje. a on ima recimo 150, ili 200 kuna, jer nema vise....... (jer pazi, do tog trenutka mu je neki kinez od isto takve sice radio, pitanje koliko kvalitetno, no radio je). kako takvom covjeku objasniti "ali gospodine, visestruko se isplati uzeti kvalitetno brand napajanje, vase racunalo ce sigurnije raditi, duze jer ce se manje grijati, u slucaju problema bilo kakvog ce zastita odradivati, cak ce i trositi manje i stedjeti) kad musteriju strefi herc ako mu kazem 300 kuna!
|
S obzirom da, hipotetski govoreći, servis računala ne bih naplaćivao ispod 300-400kn, smatram da su male šanse da će mi se javiti netko tko nema barem isto toliko za napajanje.
Citiraj:
u takvim situacijama ja ganjam polovno. dogovorim se sa prodavacem dan-dva testiranja, ide sve klasicno osim rippla/sumova uz malo opipavanja (cisto da vidim koliko se grije), i ode. ali ode za 50% cijene. i znas koja je istina? iole veci brand se nije niti jedan vratio, a polovno .
|
S druge strane, da servisiram računala, tj. imam firmu, morao bih izdavati račun i nekakvu garanciju na svoj rad, a u slučaju ugradnje polovnih zamjenskih dijelova mislim da to ne bi bilo moguće.
Citiraj:
procitaj gore, ima dobar dio napisan. a sta recimo (sto je FRipper vec rekao), ugradis ti novo napajanje. i to novo dobije zivcani slom i ubije sebe i recimo graficku, ili maticnu plocu. kako to opravdati musteriji? na ciji to trosak ide? ali, imas garanciju na napajanje..........
iako kuzim ja sto zelis reci, kada bi i uzimao novo, to bi imalo neku zastitu na sebi. no isto tako, ta napajanja nisu ispod min 200 kuna, da ima neke snage u sebi. a za te pare nadem dva fortrona 400W, pregledam ih kada dodu i siguran sam da ce tjerati nekih 200W ko' iz one stvari.
|
Ponavljam, nema scenarija pod kojim bi davao garanciju na svoj rad i pritom ugrađivao polovne dijelove bez garancije, a s obzirom na cijene servisa koje bi bile jasno označene, poprilično sam siguran da mi se ne bi javila mušterija koja nema barem za GP3 seriju (a ima za pošten proc i grafu, koji će opteretiti to napajanje).
Citiraj:
na kraju balade te samo pita - koliko bi to kostalo? pa ti kazes jebiga, cca 300-350 kuna najjeftinije....... i vec znas da je sljedece pitanje - jel ima sta jeftinije, jer je to previse? reci ces mu da ima, i onda ulazimo u sferu do 200 kuna, i to je problematicno.
|
S obzirom da mušterija koja nije u mogućnosti uzeti napajanje od 300-injak kn, vjerojatno nije niti u mogućnosti platiti moju cijenu servisa, doista smatram da tih problema i pitanja ne bih imao.
Citiraj:
zasto se onda patiti, uzmes polovno provjereno, istestiras ga, zaradis neke pare sa strane i mirna bosna. samo moje razmisljanje, iako mi se generalno jako puno vise svida ovo tvoje, no znam da (barem u mojih 50km promjera) nema sanse da bi prosla takva spika. ljudi nemaju, ljudi ne daju......
|
Znam da zvuči pomalo prepotentno, ali zaista ne bih izašao na teren ukoliko ne bih mogao adekvatno naplatiti kvalitetu svoje usluge (ali i garanciju na tu uslugu). Jednostavno, ne bih htio preuzeti odgovornost za nekakve postupke koji bi me realno gledajući, vrlo lako mogli koštati dodatnih novaca, živaca i vremena.
Ali to je samo moje razmišljanje i način na koji bih ja osobno pružao usluge servisa.
|