Citiraj:
Autor ukiy
@Malarkey
Ako se odlucis za IPS prije kupnje svakako provjeri hoce li ti IPS odgovarati jer zna imati jako "nezgodan" glow...
Ja sam svog U2412M prodao nakon 2 tjedna koristenja jer mi je gledanje filmova i igranje bila nemoguca misija.
Na kraju sam uzeo 27" Philipsa i odahnuo, za igranje i gledanje filmova puno-puno bolja opcija, barem sta se mene tice.
I sad kad gledam nije mi jasno zasto tako lako svi preporucuju e-IPS? Istina prikaz boja i vidljivi kutevi su puno bolji nego na TN, ali samo kad su u pitanju svijetlije scene, dok kod tamnijih scena sve to pada u vodu i postaje negledljivo.
|
Ne. Kod TN-a su i tamnije i svijetlije scene lošije, zapravo, već kod malih pomaka slika gubi kompletno na kvaliteti, drastično se mijenja svjetlina, boje, konrast...sve. Ja još nisam sreo TN koji mi je davao bolju sliku od e-IPS-a pa bilo to gledano i izravno pod kutem od 90 stupnjeva. Da ne kažem da se TN-ci lažno reklamiraju kao monitori s brzim odzivom a zapravo su tromiji od dotičnog DEll-a koji ima mali input lag što je ipak bitna stavka za svakog gamera.