Citiraj:
Autor Burko
itd bend Vol. 2 
ali si izbjegao tematiku same rasprave: da li je LC power 550W bolji izbor od nekog FSP-a za istu cijenu? ajmo zaobic garanciju kao ikakav faktor, jer jedan 400W Fortron se moze naci za 100 kuna, bez frke. tako da se dode na isto kao da je autor dao 100 kuna za ovaj LC.
|
Takva nedoumica me poprilično podsjeća na dileme pri kupovini automobila - da li je bolja nova Dacia Logan ili polovni VW Golf. Ukoliko je Golf garažiran, redovno održavan i uz malo kilometara, budući vlasnik je na dobitku. Ali ukoliko je Golf bio službeno dostavno vozilo jedne manje firme, te je pritom s njime prijeđeno 200k km uz neredovnu servisnu knjižicu - u tom slučaju bi novi vlasnik ubrzo mogao postati stalna mušterija Zubakovog servisnog centra

S obzirom da ne znam u kakvom su stanju navedena napajanja, zaista bi bilo neodgovorno davati nekakve odgovore o tome koji je bolji.
Analogije na stranu, da se osobno bavim servisom računala, ne bih ugradio niti svoju rabljenu X-Sisu (bez garancije) u računalo mušterije, jer mi apsolutno nije potrebno uvažavati naknadne reklamacije na svoj račun u slučaju da to rabljeno napajanje otegne papke, a na temelju kojeg sam prvotno naplatio svoju uslugu skupa sa tim napajanjem.
Jednostavno mi nije potrebno da me mušterija, nakon mjesec dana, nazove u subotu u 10h navečer i traži zamjenu napajanja o mom vlastitom trošku, jer je prethodno ugrađeno (polovno i bez garancije) otkazalo suradnju. Kao što je odavno poznato, svaka elektronička komponenta ima određeni životni vijek i samo je pitanje vremena kada će izdahnuti, bilo da je u pitanju najbolji/najskuplji Seasonic ili no-name kinez za 50kn.
Iz trenutne osobne perspektive, da sebi moram složiti jeftino računalo, od ta dva napajanja ne bih ugradio niti jedno, već bi se strpio i skupio lovu barem za GP3 seriju (direktno iz shopa), a isto bih preporučio i potencijalnoj mušteriji, bez obzira na to što imam pozitivna iskustva sa jeftinijim (budget) LC Power modelima.