Pozdrav.
Imam jedno pitanje u vezi isplativost nadogradnje procesora u neko dogledno vrijeme (dakle za nekih mjesec-dva čim prođe garancija na računalo).
U planu je nadogradnja RAM-a, CPu-a i GPU-a.
Što se tiče RAM-a, tu definitvno ide novi modul od 2*4GB DDR3 memorije nekog provjerenog proizvođača.
Isto tako što se tiče GPU-a vjerojatno ću uzeti neku Nvidia GeForce iz serije 600 (ne pretjerano jaku, bitno da ima DX11).
E sad problem dolazi kod isplativosti nadogradnje CPU-a. Naime već neko vrijeme ciljam na IvyBridge CPU-ove (da ova matična ih podržava sa updateom BIOS-a).
Kad bih kupovao CPU to bi bio Intel i5-3550 ili i5-3570.
Budući da matična ploča podražava ove procesore (CPU support list:
http://www.asrock.com/mb/Intel/H61M-VS/?cat=CPU ) namjeravam uzeti jedan od ta dva.
Budući da sam do sad imao samo AMD procesore (od prastarog Athlona XP na 1.6 GHz pa do Athlona 64 3200+ za socket 939) znao sam kako ih nadograditi. Sad je problem što neznam da li je isplativije uzeti neki IvyBridge CPU, ili je bolje uzeti neki SB CPU tipa i5-2500 ili i7-2600 (jedini uvjet je da je CPU quad-core).
Molio bih vaše stručno mišljenje o isplativosti nadogradnje CPu-a na ovoj matičnoj ploči, ili da pak ostanem na i3-2100 dok ne zamijenim MBO (što će biti malo vjerojatno).
LP