View Single Post
Staro 23.11.2012., 21:32   #5
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
msconfig i upali Boot Log.
Nakon toga pogledaj koji driveri se ne loadaju. Boot log se nalazi u C:\Windows folderu.

Također, u Event Vieweru pod Diagnostics-Performance pogledaj koji servisi trebaju duže vremena da se loadaju. Na taj način možeš relativno točno vidjeti što te za*ebava.
Windows 8 Path (možda je isti i za Win7):
Code:
%SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance%4Operational.evtx

Upalio boot log, ali nakon restarta u folderu C:\Windows neam foldera boot log, vec samo folderi "boot" i "logs" i tamo ne nalazim nista pametno.

U Event Vieweru pod Diagnostics-Performance mi prikazuje 28 eventa. i svi su se dogodili 8. i 9. 2012. Znači nema nista unatrag zadnja dva dana od kad se ovaj problem pojavio.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Kad si već u msconfig-u, baci oko na stavku Startup i makni kvačice sa svega onoga što smatraš da se ne treba dizati skupa s winsima.
To je sve slozeno kako treba, odnosno ne dizu mi se nepotrebni programi.

Citiraj:
Autor Rade0n Pregled postova
Uzrok je sigurno softver koji si instalirao proteklih dana, nesto se podize zajedno s windowsima i usporova boot.
U krajnjem slucaju pukni system restore na tjedan-dva unazad kad je sve bilo u redu.

Unatrag par dana, jedino sto sam radio je instalirao web kameru, i napravio update kmplayera i preko njega dobio ono smeće na firefoxu, ali to sam rijesio.

Boot i dalje traje jako dugo u windowsima, u biti sve se relativno brzo digne, ali treba mu 30 sec da skuzi mreži i tek onda ide skripta iz startup foldera, da se sam spoji na net i tek onda se digne Object dock.

srale7 je offline   Reply With Quote