@Jura
Svaki single chip dlp pj ima color kotač.koji je direktno odgovoran za RBE.
Što više segmenta kotač ima i što mu je veća brzina vrtnje duga efekt se smanjuje ali je prisutan kod svakog u većoj ili manjoj mjeri kod brzih scena,kao i kod još intezivnije,odnosno brze izmijene svijetlih i tamnih scena.Pravo riješenje je 3 chip dlp pj,no oni su brutalno skupi i kod njih nema ni d od duga efekta.
Tako da tvrdnja lika na "jubito" da nema rbe i oscilacije inteziteta svijetlosti ili flicering može okačiti mačku o rep.
Kad se sve napisano,tj rečeno rezimira,doista savršenog pj nema,postoje samo loši,dobri,bolji i najbolji ali čak i ti nisu u svemu i u svim kategorijama najbolji projektori,što je i poanta cijele priče,obzirom na kompleksnost i više-svrhovnost uređaja.
Sve nas zanima best buy kategorija,koja se cijenovno spušta iz dana u dan implementacijom novih tehnologija i zakonima tržišta,prvenstveno mislim na konkurenciju koja je u low klasi brutalna i konstantno se diže granica u odnosu uloženo-dobiveno od čega najviše imamo koristi mi kao krajnji konzumenti.
Znači segmenti i brzina vrtnje su od krucijalnog značaja za rak ranu dlp-a,odnosno rainbow efekt.
Kad pogledaš specifikacije vidjet ćeš da su te informacije lukavo sakrili,odnosno prešutili.
Ciljana publika nije ona koja puno zna,već 20000 sati rada i super niska cijena je ono na što proizvođač aludira pri kupnji iako same specifikacije uređaja su deal breaker same po sebi,poput super niskog kontrasta,premalo ansi lumena,cca 30 decibela zujanja i da ne nabrajam dalje.
Za nešto veću cijenu možeš uzeti daleko pristojniji ht PJ.
Gledao sam cijenu od 4200 kn najniže,gdje ga ima za 320 eura i zbog čega tolika razlika u cijeni,možda je taj podatak indikativan.
Toliko od mene i ono što je za nekog odličan projektor,ne mora biti i za tebe,isto vrijedi i obrnuto proporcionalno.
Pozdrav tech peoples.