View Single Post
Staro 23.11.2012., 14:22   #9
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
isprika, promaknuo mi je odgovor :

Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
Ovaj dio ne razumijem.
Ukratko, htjede reci da su rijeci kao fotomontaza i PS nepravedno izlizane rijeci jer se metodologija najbazicnijih grafickih preinaka, kod vecine poima kao potrebitnost koristenja PS-a. Sklon sam skolastickom vidjenju PS-a i njegovo ime ne pozivam uzalud

PS je ipak nesto vise i nastao je iz uzvisenijih razloga od monitiranja necije glave na drugu ilii nekrofilske kulture uljepsavanje svega sto je "nesavrseno" na povrsini. Hm, moguce da sam tek sad ostao nejasan

Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
S ovim se slažem. Iako, i sam se krećem u toj branši, i moram priznati da to automatski filtriram u nevidljivi spektar. Tam negdje oko 2007. sam odlučio odbijati zahtjeve za korištenje stock fotogafija u mojim projektima. Moram priznati da je u financijskom smislu to bila loša odluka. No, nije mi žao.
Postoji puno primjera gdje je stockP. sasvim prihvatljivao opcija i ne vidim u tome problema. Ali jako me smeta kad veliki to rade. Onda samo produbljuju potrebu propitkivanja vrijednosti. Posebno danas, kad u drustvu gdje zapravo nista autenticno se ne stvara, svaki seminar se zapocinje odvratnom menadjerskom krilaticom : Stvaranje Novih Vrijednosti.

Kamo srece da je tamo.

Postoje i jako male stock agencije koje imaju prekrasno angazirane slike, tako da ni tu ne treba generalizirati. No i dalje se jezim susreta prikazama iz gore navedenih primjera. Uopce ne sumnjam da bi mnogi, kad bi bili suoceni i odvojili vremena, moguce i revidirali odluku. No, ponavljanje je pravilo za vecinu, nazalost.

@Sinac

Sve stima, ne sporim dio o navlakusi.

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 23.11.2012. u 15:02.
Visage je offline   Reply With Quote