View Single Post
Staro 22.11.2012., 00:01   #35
Mephsto
Premium
Moj komp

Mephsto's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Teževe su kineski shrot, netreba im dugo da dođu do radne temperature, ali skoro pa duplo jeftinije od ostalih štednih.
Rok trajanja nije mjerljiv, ali ima i u tome dal je mreža stabilna da napon ne divlja ko naše cijene benzina i dal je grlo keramičko ili plastičoba, ..

U kuhinji imam neku tež spiralnu koja bude na badnjak navršila 2 godine, gori u prosjeku 4h na dan.
Dok je u špajzi isto neka tež štedna, 15 štednih watti, ne gori dugo nego se pali 436,5 puta dnevno jer je špajza top destinacija za hranu i tamo ne izdrži godinu dana.
Isprobal sam i philips štednu za 5banki ali isti rezultat.

Očito ih više ubija pali/gasi nego sati rada.

Svjetlost je ok, ali recimo u podrumu imam konbinaciju nekakve osram štedne koja ima 25 štednih watti i uz nju na drugom grlu stoji na leru vulgaris bistra na žarnu nit od nekih cca 150w za posebne prilike (kolinja i sl....)

Ta jedna žarna ubije do 3 štedne ko raid muhe!

A svjetlost je brutalno jaka, tj. taman da se točno vidi koliko soli i papra uđe u smjesu za kobase!

Zaključak je da uzimam jeftinije jer po spec. na kutiji ne troše ništa extra od skupljih konkurenata a lakše mi je pri srcu kad mi izgori žarulja za 20 kn a ne 40 i >

I uvijek imam jednu u rezervi jer.... kad kupujem uzmem i rezervu pa me kod naplate tež žarulja ne steže oko srca na blagajni kao kada bi dao 100kn za 2 komada reciklirane plastike, lima i stakla.

Frend je za cijeli stan uzel neke philipps uber štedne žarulje (5 prostorija + ulaz) za nekih cca 1000kn. Sve je super svjetle po noći, starost > od 3 godine i ni jedna nije krepala, aaali treba im jako dugo da dođu na radnu temperaturu i počnu svjetliti kako spada.

Isprobao i neke no name, simpex (german quality), al to je pak koma koma!!!
A nisu ni jeftine.

(ovo su samo moja mišljenja i doživljaji sa štednim žaruljama)
Mephsto je offline   Reply With Quote