Da se ubacim oko teorije o zabrani prodaje klasičnih žarulja: i dalje ih prodaju samo ih deklariraju kao grijaće tijelo (uz nuspojavu svjetlosti). Zapravo ne vidim pravni okvir kako bi se ta žarulja zabranila. Zašto onda ne bi zabranili aute od 6000 kubika koji troše 30 litara goriva? OK, nabit ćemo poreze pa tko ima nek plaća. Za struju: nabit ćemo cijenu struje pa tko može nek plaća. Morali bi zabraniti i kuće koje nemaju dobru izolaciju zidova. CRT-ove jer troše puno. I tako u beskonačnost.
Inače, uglavnom kupujem Osramove žarulje jer mi je tako jednostavnije zbog pravdanja, i u dnevnoj sobi imam luster gdje ih mijenjam valjda na dnevnoj bazi. Luster je dobro ventiliran i sve, al jbga. U istoj sobi imam još 4 rasvjetna tijela (ali nije isti strujni krug - ove idu iz utičnica) i tu ne izgaraju (a još su manje, E14). Kupaona, gdje se svjetlo pali 20 puta dnevno, izdrži ful dugo. Mijenjam ih i u zgradi jer sam predstavnik, tu vrijedi pravilo koliko se često pale, toliko često odlaze. Ali evo luster: žderač žarulja. I da, na drugom mjestu imam dimmer, i ne pomaže (bilo je riječi da ako se žarulja polako upali, sporije će otići, ali ne vrijedi ta teorija).