View Single Post
Staro 21.11.2012., 08:04   #1464
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
negdje smo raspravljali o tome i imali mislim na kraju različito mišljenje (isparilo mi )...ali po meni se ne bi trebalo cariniti jer

iako imamo ovo : To podrazumijeva da se svi troškovi koji su vezani uz tu robu uključuju u carinsku vrijednost, kao npr. troškovi prijevoza i osiguranja robe, ambalaže, licence i dr. (u poštanskom prometu dakle, u pravilu, troškovi poštarine).

isto tako imamo i posebno naglašeno kod robe "zanemarive vrijednosti (do 160 kn)" :

Pod vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako su troškovi dopreme razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od same vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke.

Dakle, ako je račun u koverti svakako bi trebalo pisati odvojenu vrijednost robe i poštarinu, al čini mi se da tako i piše...

a sad, jesam li u pravu ili sam omašio neki dio

nebih previse racunao na to da ce "oprostit" cijenu postarine. sve je to kockanje po meni, koje se ne isplati za nas koji zivimo blizu granice. u podgradu sam za cas ;-). jos odem do hofera i coop-a i kupim rio mare po duplo manjoj cijeni i evo ti ustede .
geronimo_2 je offline   Reply With Quote