@ Ziiky
Trenutno s nicim ne raspolazem. Do sada sam koristio Med500 i osjecam da zelim nesto vise. Vec sam se jednom upustio u istrazivanje HTPC i XBMC kao zamjenu za med500, ali sam odustao od te ideje jer...da ti iskreno kazem - ni sam ne znam zasto sam odustao. Nekako mi se sve to cinilo puno kompliciranije u odnosu na gotovo rjesenje Mede8era.
Sada osjecam da ce vrlo skoro doci trenutak kad cu se morat odlucit dal cu ulozit u Med1000 ili otici u smjeru HTPC-a. Mede8er ima veliki plus samom cinjenicom sto je jednostavan, ali su me pocele zivcirati stvari tipa: nema menia za Bluray filmove, ne svida mi se novi dizajn, ne podrzava 4TB diskove, ne mogu ucitat externe subtitlove ako ti titlovi ne nose isti naziv....ma ima tih sitnica. Ali najvise me zivciraju ti Bluray menii i 4 TB diskovi.
Zato sam se ovaj put odlucio detaljnije upustiti u proucavanje XBMC i HTPC rjesenja. Nije mi problem dati malo vise novaca za hardware, al onda zelim imat sve opcije - konkretno, mogu instalirat PowerDVD i na taj nacin gledat Bluray filmove sa dodacima i meniima.
Za sada se zelim upoznati sa XBMC programom i vidjet dal mi on moze pruziti sve sto dobivam s Mede8erom.
Za sada sam zadoboljan filmovima i glazbom....sve funkcionira - cak i bluray.iso (naravno bez menia, al nisam ni ocekivao menie u XBMC-u)
sad jos moram vidjet kako cu baratat sa serijama, pa se bacam u istrazivanje dodatnih custom mod-ova - hvala ti na linku
A sto se tice hardwarea....kazete da mi integrirana Intelova grafika HD4000 mozda nece biti dovoljna? (ja sam jos na Q6600 i iskreno nemam nemam nikakvih iskustava sa Ivy bridgeom - osim sto citam po netu da je kao dosta unapredena grafika u odnosu na Sandy bridge).
Taj lenovo q190 mi je postao jako zanimljiv jer ga mogu sakrit iza telke i spojit na npr. Synology NAS kojeg bi napunio sadrzajem i na taj nacin imao vrlo elegantno rjesenje. Ali nista nije zapisano u kamenu....jos ni ne znam sto se sve nudi. Ali kao sto rekoh - nije mi bad dati malo vise novaca za nesto sto je lijepo i funkcionalno
Idem se sad bacit malo na ove repozitorije sto si mi dao

I ispricavam se sto sam toliko opsiran