View Single Post
Staro 20.11.2012., 00:52   #404
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Prenosim ovaj moj tekst koji je prvobitno poslan u krivu tj ovu temu. Damn.

Trebam hitno HDD, a gledam na malo jeftinije opcije pa trazim vase misljenje koji HDD od sljedeca tri kupiti:

HDD SATA III 2 TB SEAGATE Barracuda, 3,5", 7200rpm, 64MB, ST2000DM001

http://goo.gl/mjkB5

HDD SATA III 2000 GB WD Caviar Green, 3,5", IntelliPower rpm, 64MB, WD20EARX

http://goo.gl/pGubz

SAMSUNG Spinpoint F4 Eco-Green 2TB

http://goo.gl/mIi8b

Samsung mi je mozda i zadnji odabir, ali sam ga ipak stavio.

Disk ce vjerojatno biti storage za glazbu, filmove i sl. no opet ne zelim bas disk koji se vuce kao krepana macka.
Sada imam Seagate koji se vrti na 5400 rpm i razlika je ogromna izmedu tog Seagate-a na 5400 rpm i recimo izmedu ova dva blacka iste velicine koji se vrte na 7200 rpm pa sam iskreno malo skeptican i nisam siguran da bi opet htio uzeti disk na 5400 rpm.

Ovi u WD su malo ne jasni oko ovoga "IntelliPower" te se po njihovom HDD vrti i do 7200 rpm no bas nekako i ne vjerujem u to i prije da je sve oko 5400 do 5900 rpm kao i ostali "green" diskovi no mozda nisam u pravu?

Po svemu sudeci je Seagate najbolji uz nadogradnju firmware-a jer se navodno cuje neki "klik" no to su rijesili s novim firmwareom.

Znaci HDD mora biti 2 TB i cijenom mora biti do tih 750 kn te za te novce ne znam da se ista moze naci bolje od ta tri HDD-a ili od mozda tog Seagate-a posto se jedini vrti najbrze (ako izuzmemo ove malo zbunjjuce informacije od WD).
Seagate daje samo 1 god garanciju no to mi nije toliko vazno, najvaznije mi je da mi HDD radi dovoljno brzo tj. koliko vec brzo mogu raditi ti navedeni hardovi.

Znaci, garancija od jedne godine nije vazna (to ponavljam jer se ljudi stalno vracaju na to, a to mi stvarno nije vazno te mi je dovoljna i godina) vec mi je samo vazno koji je HDD od ova tri najbrzi (samo to me zanima).

Pogadanja oko najpouzdanijeg diska se ne zelim doticat jer smatram da je to doslovno lutrija (svasta sam do sada cuo, ali ne i dozivio).
Imam sada dva WD Blacka od 1 TB koji rade savrseno, imam jedan Seagate od 1 TB koji radi odlicno (a vec ima dosta sati rada na grbaci), imao sam i npr. Hitachi-e te Maxtore i jedini HDD koji mi je ikada otisao je bio Intel ako se dobro sjecam i to prije poprilicnog broja godina (i opet ne cu reci da je Intel los, dapace sve su samo imho losi).

Zahvaljujem!

P.S.

Svi savjeti su dobrodosli jer mi hitno treba jos jedan HDD no ipak se prije kupovine zelim posavjetovat s ekipom na forumu posto je ovo prvi puta da uzimam ovako jeftinije HDD-e pa ne znam kakvi su (pogotovo ne nakon onih havarija s hardovim i tvornicama).

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...

Zadnje izmijenjeno od: win32. 20.11.2012. u 09:30.
win32 je offline   Reply With Quote