Haj svima,
trenutno radim na portanju svašta nečega na
Prestigio Multiphone 4300 & 4040
Trenutno samo za 4040 jer imam samo taj uređaj, ali bi stvari trebale biti poprilično kompatibilne sa 4300.
Da bih mogao normalno nastaviti s razvojem i testiranjem, trebao mi je neki recovery koji ne provjerava potpise na update-ovima, jer mi defaultni recovery ne da instalirati ni potisane google appse, a kamoli išta nepotpisano.
Eh sad, pošto nisam nigdje našao nijedan recovery buildan za ove telefone, morao sam portati
ClockworkMod Recovery 6.0.1.2 . To je ujedno i prvi rezultat igranja s ovim mobitelom koji može koristiti netko osim mene, pa evo da podijelim.
Još ga nisam detaljno testirao jer je tek proradio kako treba a ujutro moram biti na poslu u 6
Trenutno imam root, recovery i najfriškije ICS google appse (uzete od Cyanogen ekipe), pravu Google Play aplikaciju i Google Play Services Framework, umjesto modificiranih verzija koje blokiraju standardni upgrade appsa dok Prestigio ne izda svoje službene update-ove.
Sad napokon mogu na ozbiljnije stvari (npr. problemi sa switchanjem cpu governora koji povećavaju potrošnju baterije, kompajliranje zrama-a, portanje vanilla JB-a ili cyanogenovog JB-a, itd.).
Da bi si flashali ClockworkMod Recovery, dovoljno je pomoću SP Flash Tool-a nabaciti recovery.img . Ako ne znate kako to ide, čitajte dalje - ima lakši način.
Lakši način - Postoji neka aplikacija "mu7577.apk" i navodno ona može flashati recovery na ovom uređaju. Nisam još probao. Dovoljno je skinuti mu7577.apk i recovery.img na sd karticu , instalirati mu7577.apk aplikaciju i pokrenete ju. Brijem da je za ovo potreban root. Nemam pojma - nisam još probao.
Uglavnom, ako testirate, please javite kako je prošlo. Ako želite udružiti snage ili pripomoći, javite.
P.S. ako mi netko pošalje recovery.img od PAP 4300, mogu buildati CWMR i za njega.
Download:
ClockWorkMod Recovery 6.0.1.2 za Prestigio PAP 4040
Aplikacija koja navodno može flashati recovery na Prestigio PAP 4040
Update 2012-12-05:
Svi buildovi će biti dostupni na
http://dl.horza.org/android/prestigio/
Ovo je sve još uvijek poprilično nefunkcionalno za krajnje korisnike.