View Single Post
Staro 18.11.2012., 01:43   #319
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
...recimo meni je mobile standby 17%..
Što ne govori ništa, ako je to neki podatak iz battery statsa pod settingsima Na jednom forumu sam već pisao sličan post, prenosim malo uređenu verziju posta. Tko hoće neka širi riječ:

Citiraj:
Cell standby ti može biti 15% ili 55% što ne znači da je pojeo isto toliko baterije. Gledaj to ovako: mob ti je na bateriji 1h. U tih jedan sat baterija je pala za 5%. Znači imaš potrošku od 5%/h... Battery statistika ti pokazuje koliki udio je svaki od zabilježenih appova imao u toj potrošnji baterije od 5%/h. Ekran će ti možda biti 50%, cell standby 15% itd... Iz toga izvučeš zaključak koji app/proces je imao najveći UDIO u potrošnji baterije u VREMENU u kojem ti se mob napaja iz baterije i potrošio TIH 5%/h.

Primjera radi, onaj tko jako puno surfa ima stavku ekrana redovito iznad 70%. Browser je tek negdje na 3-4. mjestu, ako je uopće ispisan jer ekran je ogroman potrošač da browser i drugi procesi pored njega zauzima možda 1-5% udjela i često nisu niti na listi potrošača.
Onaj tko jako malo koristi mob i čiji je mob najviše vremena u stand by modu njemu je ekran vrlo nisko na listi, ali mu je cell standby recimo 70%! I to je savršeno normalno jer to znači da je Cell standby zaslužan za najveći udio potrošnje baterije u stand by modu te nije bilo drugih appova/procesa sa strane ili korištenja ekrana.

E sada, ovaj koji je jako puno surfao spizdio je 15%/h, dok je ovaj koji nije koristio mob uopće izgubio možda 2%/h. Ekran od 70%... Cell standby 70%. Sve je to relativno

Postoje prave aplikacije koje pružaju detaljniju statistiku koja aplikacija koliko i kada koristi procesorsko vrijeme ili uzrokuje wakelockove od one statistike ugrađene u svaki Android rom nakon Froyo verzije - BetterBatteryStats! I to sve prikaže s realnim i lako shvatljivim postotkom