View Single Post
Staro 17.11.2012., 23:48   #1378
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Policija zaustavlja bakice na biciklima
vjerovao borny ti meni ili ne, ali tamo jos 1999-e se lijepo mladi, nadasve glup i jako cesto (zapravo kad god se ukazala prilika) pod parom i u odlicnoj formi Burko vozi na svom monticu. i fino murjak sjedi na motoru i gleda promet, skuzi mene i pozove me. i lijepo daj trosobnu, a gdje je svjetlo? svjetlo, svjetlo?! jebiga druze, ovaj moj je dosao sa bijelim prednjim macjim okom, i straznjim crvenim...........

sjecam se da je tada se murjak prijetio kaznom od 400 kuna. nije nikad dosla kazna. no naravno ja koji ne ponavlja jako puno dvaput istu gresku fino nabavio dinamo, starinski prekrasan prednji far i onako fora straznji, je klinac vise Burko isao neosvjetljen na cestu kada padne mrak.........

i osobno se itekako slazem, neka su takvi propisi. bicikl po mraku i sa normalno obucenim covjekom je gotovo nemoguce vidjeti osim kad si na 10 metara od njega, dok je sa svjetlima ipak druga prica. prsluk je jos bolja solucija, jer sa kratkim svjetlima ga barem malo osvjetlis, ili rasvjeta, ili auto u kontra smjeru.

ovo za osobnu je iskreno - regulativa. isto kao sto ja moram svaki put nositi vozacku kad sam za volanom, tako treba i osoba kada napusti svoje dvoriste/svoj stan. i to isto vrijedi od prije pun k godina, frend je popusio kaznu jer je izasao iz stana do ceste baciti vrecu smeca, naisao gospodin murjak i naplatio kaznu jer ovaj nema osobne . jebiga, zaletilo se........

no, moram napomenuti kako je u sisku opcenito katastrofa rasvjeta. manje-vise je to u svakom gradu koji ima ispod 100k ljudi, najcesce, kod nas. jednostavno biciklisti nisu uocljivi po mraku kako bi trebali biti i kako jesu - uz rasvjetu na prednjoj i straznjoj strani.

Burko je offline   Reply With Quote