Pisao sam u temi za PayPAl pa da možda bolje ponovim ovdje:
Citiraj:
Kako je Zaba počela podržavati PP preko Vise, išao sam se registrirati i službenica mi govori da plaćanje uvijek ide u Eurima pa ispada da ako kupujem u dolarima ne mogu plaćati s dolarima koji stoje na deviznom. Kod plaćanja će konvertirati dolare u eure pa onda te eure u dolare. Uglavnom kaže da je najbolje imati eure pa ću platiti samo jednu konverziju - euri u dolare, ali to opet nije samo jedna jer treba i kune prebaciti u te eure.
Još apsurdnije postaje ako se plaća nekom žnj valutom koja nije na njihovoj tečajnoj listi, onda to ide ovako: kune u eure, euri dolare, dolari u žnj valutu. Ako se odmah plaća tom valutom onda idu kune u žnju, žnju u eure, euri u dolare, dolari u žnj.
Tako mi kaže teta na Zabinom telefonu, nešto kako Visa prima samo Eure pa ova zadnja konverzija bude njihova.
Ima li načina za to izbjeći? Da li je uopće zakonski dozvoljeno konvertirati valutu 2x da bi se na kraju dobila ista?
|
U slučaju da je stvarno tako i ne može se preko toga, u koju banku najbolje preći, a da mi naplate samo konverziju iz kuna u valutu prodavača?
Ovdje za 20kn dobijem tekući, devizni, internet i mobilno bankarstvo - ništa više od toga mi ne treba, čak niti mobilno nije obavezno, samo da nije skuplje.