View Single Post
Staro 16.11.2012., 15:18   #343
zmaksonvil
Bridge Master
Moj komp

zmaksonvil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Bok svima, imam jedno pitanjce.

Naime, jučer mi je iz čistog mira odapeo cirka godinu dana star OCZ Vertex 3 60GB. Prekjučer je komp najnormalnije radio, najnormalnije sam ga ugasio navečer, a drugi dan diska kao i da nema u kompu. Probao sam ga prespojiti na druge sata priključke, i power i data, ali ne daje znakove života. Onda sam ga izvadio vani i probao ga spojiti kao USB disk, ali niti tada se ništa ne događa.
Koliko se sjećam, a bilo je to davno kad sam to gledao, na disku se palila zelena dioda kad je uredno radio, a sad se na njemu upale i zelena i crvena dioda i disk se ne pojavljuje u nikakvom file sistemu. Ponekad se, i to nakratko, pojavi kao 'Removable disk', ali kao 0 KB, odnosno opet kao da ga nema...
Čitao sam malo po netu, i ljudi to zovu 'red light of death'.
Čini mi se da nema nade za njega... Ili možda ima?
Disk je kupljen preko ebay-a, mogu ga vjerujem vratiti prodavaču (preko frenda koji mi ga je i kupio, u Englesku), pa da on dobije novog. Zvao sam našeg uvoznika, Asbis, ali oni kažu da se to njih nimalo ne tiče, da oni servisiraju samo one diskove koji su oni uvezli, a za ove... who cares.
Ima li netko sličnih iskustava? Nisam ovdje na temi našao ništa slično, sorry ako se to već negdje spominje...
Rekao mi je tip u Asbisu da se može poslati npr. u Nizozemsku, ali to mi se čini nekako bez veze... Ili je to ipak normalno? I koliko bi uopće koštalo poslati tako nešto za npr. Nizozemsku, nemam blagu ideju koliko bi to moglo koštati...

Hvala unaprijed na savjetima i mišljenjima...

Pozz
zmaksonvil je offline