View Single Post
Staro 15.11.2012., 07:45   #6
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
Teško za povjerovati. Reklamirali su monitor sa okvirom od 1mm a zapravo je 1cm. Interesantno, na stranici im je još uvijek fotomontaža sa lažnom slikom...
Dobro, daleko od toga da je u redu, samo, rijeci kao PS i fotomontaza, postale su devalvirane jer se koriste gdje lenjirce i jedno obicno softanje dodirne rub slike, kakvo moze i Djuro Popijac u mspaintu odraditi dok drema na sjednici

Gledajuci na site koji si linkao. Ne znam koliko ostali primjecuju problematiku, no mene vec duze vrijeme ozbiljno zalosti "stock picture" epidemija. Agencije su postojale i davno prije weba i korisne su bile prvenstveno novinarima u brzini (zato su i nastale) ali danas...

Do kraja 90-tih, nepojmljivo je bilo napraviti promociju jedne Philips serije novih pegli, pa da ne naprave vlastite fotografije i prezentaciju dolicnu imena. A gdje su tek ostali proizvodi konzumerije i kakav su treman imali. Barem dvije uvodne stranice u generalnom godisnjem katalogu, prije svake kategorije proizvoda. I dodje web, i bi dobro - jako kratko.

A onda, jednog tmurnog korporativnog jutra indolentnost zauzme prestolje!

U nekom US foto casopisu, prije nekoliko godina, citam da su najvece 3 agencije gotovo zamrle 1ex slike (samo za jednog klijenta) jer se svi sluze listanjem postojecih. Dakle, cak i kad koriste (a koriste 99%) vise im uopce nije bitno, hoce li uzorak biti dostupan jos na desetine ili stotine stranica.

Uopce im se neda ni listati, vec najcesce zavrsavaju na prvim stranicama slikovnih kategorija koja ocrtava namjenu! Siguran sam da sad svi pretrazimo trovace/proizvodjaca deterdjenta, zasigurno bi pronasli ovu sliku uz spomen nekog omeksivaca ili likvida za vunu. I kad vidim slicne BSI sterlinosti, odma se micem od sajta.

Najogavnije su mi support kategorije tipa :

Ili kad se kompletna predodjba firme (same o sebi) svodi na nekoliko "timova" demografske bezlicnosti :

Ne znam kako vama, no ne vjerujem firmi koja ima tako nisku svijest o samoj sebi. Nije LG sad u pitanju, vec opcenito taj pristup.

Zadnja slika, plavojka na slici, kaze mi kolega koji je prije nekoliko godina zatvorio malu modnu agenciju, da je ona najtrazeniji foto model stock branse. Nema proizvoda za koji je nisu koristili, fotografija/video... Zato je bas stavih kao primjer.

Tako da, kolega Estugarda, kriteriji su spusteni vec jako dugo, jaaaako dugo. Nadam se da i Syss osjeca estetsku neravnotezu tamne strane.

...

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 15.11.2012. u 07:58. Razlog: korekcija linka
Visage je offline   Reply With Quote