View Single Post
Staro 15.11.2012., 07:39   #31
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Znam da krećem u borbu s vjetrenjačama, al neodustajem i dižem ovaj thread da bude aktualan i apeliram ovim putem na autora teme da prosvjetli ovaj napaćeni narod i pokaže kako napraviti big brother u svom dvorištu
Hoce vec jednom netko od veselih forumasa omoguciti da se stavljaju tekstovi obuhvaceni ostrim zagradama?

Ocito nece, pa ajde, morat cemo alternativno... :\

Dakle, ovo je bila Grunf varijanta, vjerojatno cu u neko bolje skorije vrijeme napraviti i ozbiljniju implementaciju ovoga, ali za sada, stvar je vrlo kratka i jasna, potrebna je:

1.) Web kamera
2.) Yawcam - http://www.yawcam.com/
3.) Web server s podrskom za PHP

Elem, ja sam stvar napravio ovako, u vrlo kratkim crtama:

1.) Yawcam uzorkuje svakih n sekundi sliku i trpa je u folder na serveru. Takodjer mozete namjestiti sve detalje za sliku, kao i natpise na istoj (datume ili neke vesele narodne mudrosti i poruke).
2.) Na serveru se vrti slijedeca skripta (ide u Pastebin jer ovdje se ne moze kopirati)
Ta "skripta" se jednostvano utrpa u folder iz kojeg zelite srkati fajlove (obicno u index.php, ali YMMV, naravno), a u principu sve sto radi jest prikazuje zadnji file iz foldera, pretty much ono sto nama treba za "real time" nadzor.
3.) Sada samo preostaje napraviti cron/schedule koji ce popakirati fileove nakon x vremena. Ja sam to odradio na *nixu s ovakvom skriptom (svaki petak arhiviraj fajlove starije od 7 dana u arhivu i izbrisi ih):

I to je manje vise to. Ovo sam koristio jer mi se ne svidjaju gotova rjesenja s web serverima, a ovo moze biti kud i kamo fleksibilnije, lakse, bolje i pametnije organiziranije...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.

Zadnje izmijenjeno od: Bubba. 17.11.2012. u 23:00.
Bubba je offline   Reply With Quote