Citiraj:
Autor kroner
Čini mi se da je ovo i moj problem bio. Stim da zapravo to mene kao kupca uopće ne zanima, u roku 7 dana sam vratio uređaj koji je nakon 3 dana odbio poslušnost. Po zakonu o zaštiti potrošača mogu birat ili novi uređaj ili povrat novca. Naravno to funkcionira samo u teoriji. Tako da je sad uređaj na servisu. I bio sam u pravu da smo pokusni kunići.
|
S naglaskom da je ugovor sklopljen na daljinu tj. da si od nekud narucio i stiglo ti recimo postom. Ako si kupio u ducanu ne primjenjuje se clanak 45. stavak 1. ZZPa pa onda posljedicno ni clanak 48. Dalje, gdje ekipa cesto fula kod povrata robe je sto ne posalje pisanu obavijest o raskidu ugovora (clanak 47.) pa onda nasi trgovci (cast iznimkama) koriste ovo za zavlacenje, lov u mutnom i slicno. Znaci cim imas namjeru vratiti, fino pisanu obavijest na adresu prodavatelja i miran. Jedino tada stvar prolazi, a drzavni inspektorat kada imas svu potrebnu papirologiju je jako efikasan. Ako odbiju fino u DI, imas racun, imas potvrdu da je paket stigao postom, imas potvrdu s datumom kad si poslao obavijest o raskidu ugovora... ti dobijes povrat novca uvecan za kamatu, trgovac dobije nekakvo upozorenje ili kaznu (od cca 15 do 100k kuna) ako je recidiv i svi sretni i zadovoljni.

A to da smo pokusni kunici, jesmo... tako to, nazalost, ide s tzv. early adoptionom, nije to stvar samo s Prestigiom.