Ah, napuhavanje DPI-a. Strah me uopce zapitati se kakva je preciznost te interpolacije.
BTW nisam ni mislio da je veci DPI imao utjecaj na brzinu (cesto bude upravo suprotno, veci DPI s kojim se senzor ne moze nositi obicno za posljedicu ima manju brzinu) nego da su mozda promjenama na senzoru osim DPI-a povecali i brzinu.
Sigh.
Dao sam gore linkove na sajt proizvodjaca senzora i proizvodjaca misa, kad dam opet neke linkove bit ce "e, a tko kaze da ti ljudi na linkovima ne izmisljaju".
Evo, link na testove Logitecha G3 (Avago 6010) i Razer Copperheada (Avago 6018, modificirana verzija 6010):
Logitech G3
Razer Copperhead
Ta dva misa sam osobno i imao i rezultati mojih testova (Enotus programom) su bili vrlo slicni.
Jos dva misa sa Avago 6010 senzorom:
Logitech G5
Microsoft Habu
Skylitova
tablica miseva i senzora.
Naravno, sad me moze netko pitati tko su ti Sujoy i Sylit i zasto njima vjerovati ista vise nego meni. Sujoy je bivsi pro-gamer, vlasnik i osnivac ESR sajta koji je godinama jedan vodecih sajtova u FPS progaming communityu.
Skylit je jako dobro poznat lik na vise foruma o misevima, cesto ima insajderske informacije o komponentama u pojedinim misevima, a i proizvodjaci miseva (Steelseries npr.) mu salju svoje modele na testiranje prije pustanja u prodaju.
Meni nije problem priznati gresku ako u necemu nisam u pravu. Posto nisam testirao Fireglidera niti znam ikoga pouzdanog tko ga jest (ne znam niti nikoga nepouzdanog - jednostavno nigdje nisam vidio takav test, samo beskorisne recenzije) ne mogu nista tvrditi o tome. Ako negdje i iskrsne Sidewinder X3 sa poboljsanom verzijom senzora koji se ne zblesira kod brzina od 2 m/s nema problema, posut cu se pepelom. S time da su X3 misevi o kojima sam ja cuo od par ljudi imali performanse identicne ostalim 6010 misevima.
Ali sa performansama Avago 6010 senzora sam jako dobro upoznat osobno i mogu to potkrijepiti linkovima na relevantne izvore.
Ako nisam u pravu pobijte me cinjenicama, bar cu nauciti nesto novo. Ali kad netko u raspravu krene sa stavom da je to pissing contest, a na konkretna pitanja nema odgovora onda popizdim. Ono, sorry, ali kad baratam s nekim konkretnim cinjenicama onda nemam strpljenja za necije inzistiranje na osobnom dojmu, pogotovo kad je ta osoba brutalno ocito neupucena. I necu odustati, ali ne zato sto "sam ja jako tvrdoglav i ne može me se uvjerit" nego zato sto su cinjenice na mojoj strani i ne moze me se uvjeriti dok mi se ne dokaze suprotno. BTW,
keyser_s()ze, ovo nije islo tebe.
I cijeli ovaj cirkus je nastao zbog jednog malog posta u kojem sam se usudio napisati da Sidewinder X3 nije dobar mis za igrace koji igraju sa niskim sensitivityem.

Kaj bi se tek desilo da popljujem neki skupi i popularan mis (npr. cijelu hrpu njih sa Phillips Twin Eye i Avago 9500/9800 senzorima)? Jebote, lincovali bi me.
Najbolje da ubuduce izbjegavam tehnicke detalje i slozena objasnjenja i da se ogranicim na postove u stilu "dude, that mouse rulez!".
Pa, da pokusam. Logitech G1 i Logitech MX 300 su najbolji misevi ikada. Svatko bi odmah trebao kupiti Logitech G1. Kupite Logitech G1 i rijesit ce vam sve probleme u zivotu.