Pazi ovo,
ja dobio novu tel. liniju (novi broj), i sad idem ja provjerit dostupnost adsl-a i maxtv-a. I zovem szk i kaže mi "možete dobiti maxtv sat". Ja kažem da neću, hoću "normalan". Kaže ne, piše samo sat. Ja reko a zašto? Kaže neznam, tako piše.
Idem drugi dan u t centar, tako tip otvori, kaže ne može, propusnost (brzina) bi vam bila oko pola megabita. Ja reko nema šanse, neke ne štima, na istoj lokaciji (ista kuća) naravno druga linija, ima maxtv, ukupno 6 mbit propusnost, maxtv radi zadovoljavajuće, jako malo problema. I u selu znam par ljudi koji imaju maxtv, znači ista udaljenost od centrale.
I onda zovem jednog čovjeka koji je prije radio kao monter kod njih, više ne radi... kaže on nešto ne štima, ne može biti to tak. Treba provjerit, nešto izmjerit... da nek zovem "tamo" da budu nekoga poslali.
Zovem szk, sve im tako objasnim, kaže meni gospodin da ne može ništa, da to ovisi o mojoj parici i o tome "gdje sam spojen na centrali"... hmmm.. dobro.
I da, jedino rješenje je dat zahtjev za adsl i/ili maxtv i onda će se vidit jel je moguće, ako je, odma ću "dobit". Nema više odustajanja.
A što ako ja neću od njih to nego od nekog drugog operatera?
Ne znam ja ko tu koga hebe, ali ne znam niti kaj radit više.
BTW, izvinjavam se na dugačkom pismu