View Single Post
Staro 13.11.2012., 18:12   #144
keyser_s()ze
Premium

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor nex Pregled postova
Potpis na veveov post. Od jeftinijih miseva stvarno mi nista ne pada na pamet sto bi imalo kvalitetnij senzor, a bas ih ni skupljih nema puno. Za 225 kuna G400 je odlicna kupovina, ako ti se kupuje nesto sa boljim performansama imas Razer Deathadder za ~450 kn.

Vadim te podatke sa testiranja vise miseva sa 6010 senzorom kao i sa iskustva drugih ljudi sa X3 misem koja kazu da se ponasa kao i ostali misevi s tim senzorom. Taj senzor i svi misevi sa njim su imali identican problem trokiranja na ~1.3 m/s zbog preslabog lasera koji nije dovoljno jako osvjetljavao povrsinu. Elektronika je bila ok, izvor svjetla preslab.

Sam proizvodjac senzora navodi 45 inch per second kao brzina do koje pouzdano radi:

http://www.avagotech.com/pages/en/na...eam/adns-6010/

High speed motion detection - up to 45ips and 20g

Za Fireglidera ne mogu nista sigurno tvrditi posto ga nisam testirao niti sam vidio ikakve relevantne recenzije, ali taj mis nema identican senzor. Avago 6010 ide do 2000 DPI, a Fireglider ima 3600 DPI. Bit ce da su u Sharkoonu (odnosno A4Techu, jer Fireglider je samo rebrandani A4Tech mis) nesto petljali po senzoru kako bi dobili veci DPI (druga leca mozda) pa je usput doslo i do povecanja tracking speeda.

Iako, i Sharkoon navodi na svom sajtu 45 IPS-a:

http://www.sharkoon.com/?q=en/node/1341

Sampling rate in ips: 45 ips

Ae, preko 800 pada na ~2.3-2.5 m/s ali u tom slucaju bi klem bio u pravu da kaze da takvu brzinu koristi 10% igraca. Vjerojatno i manje. Meni osobno se na G400 iznad 800 DPI veci zajeb cini manji jitter koji je primjetan. Abyssus se meni po vecini kriterija cini super mis, ali jebiga, ja volim male, lagane i simetricne miseve. Meni je G400 cigla. Problem je kaj je lutrija dobiti primjerak koji nije defektan.

Vjerojatno se nesto i jest zavuklo ispod tipke. Ili je switch crknuo, ako si s njim igrao Diabla nista cudno. Switchevi se daju zamijeniti, ima ih po ebayu za par dolara. Samo treba vidjeti koji pasu.
ovih 3600dpi-a kod shakoon fireglider dobiveno je interpolacijom (umjetnim dupliranjem piksela u mcu čipu), i nemaju apsolutno nikakvog utjecaja na maksimalnu brzinu.

aj daj barem jedan link gdje bi se to moglo pročitat, da ne ispadne da izmišljaš brojke...
keyser_s()ze je offline   Reply With Quote