Citiraj:
Autor šokre
Nisam baš pratio razvoj SSD-a, pa sam površno upućen, u reviewu samo prčitam brzine i ocjene jer mi je to malo preopširno (znam da postoje razni kontroleri, ali nisam baš upućen u vrste memorije i kako rade), pa ako bi mi neko mogao u par rečenica pomoći... razmisljam on kupnji SSD i vidim da je Samsung 840 mozda najjaci.
Uglavnom, nije mi jasno kako obzirom da je write speed samo 150MB/s.
Obzirom da nemam novi sata controller u praksi mi to vjerojatno ne znaci nista, ali me cisto zanima - jel tih 500+/ 150MB/s ili 500/500 kod vecine teoretska brzina (kao kod klasicnih hdd gdje je realna brzina manja)?
Uglavnom, uzeo bi 120GB - sad imam particiju 60GB za windowse i uvijek imam bar 20GB slobodno, tak da mislim da mi je to dosta?
|
Ja imam Samsung 830 od 128 Gb i uz njega WD 1 Tb na kojem su smješteni User Files (desktop, mail, cache, uglavnom sva pohrana vezana za trenutnog korisnika računala). Prezadovoljan sam jer se sistem brzo boota, programi brzo startaju a ne zamaram se da li nešto spremam u My Documents/My Pictures, desktop... ili na drugi disk jer je spremanje svega izvedeno na WD. Ovo ti spominjem jer se puno korisnika zaleti i sprema hrpu stvari u My Documents folder i/ili na desktop pa im 128 Gb ubrzo postane premalo. Računaj da ti je 128 Gb sasvim dovoljno ukoliko nisi nekakav "power user" koji mora imati 12 media playera, sve verzije Photoshopa, 3 verzije Officea i zatrpan disk.
I za dopunu, imao i ja veselje s OCZ memorijom, DDR2, dobio novu pod garantnim rokom, i dalje se jednom u 2 tjedna PC zblesira javljajući greške karakteristične za neispravan RAM...