View Single Post
Staro 13.11.2012., 14:04   #190
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Citiraj:
Autor šokre Pregled postova
Nisam baš pratio razvoj SSD-a, pa sam površno upućen, u reviewu samo prčitam brzine i ocjene jer mi je to malo preopširno (znam da postoje razni kontroleri, ali nisam baš upućen u vrste memorije i kako rade), pa ako bi mi neko mogao u par rečenica pomoći... razmisljam on kupnji SSD i vidim da je Samsung 840 mozda najjaci.
Uglavnom, nije mi jasno kako obzirom da je write speed samo 150MB/s.
Obzirom da nemam novi sata controller u praksi mi to vjerojatno ne znaci nista, ali me cisto zanima - jel tih 500+/ 150MB/s ili 500/500 kod vecine teoretska brzina (kao kod klasicnih hdd gdje je realna brzina manja)?

Uglavnom, uzeo bi 120GB - sad imam particiju 60GB za windowse i uvijek imam bar 20GB slobodno, tak da mislim da mi je to dosta?
Trenutno na sistemskoj particiji imam Windows, Autocad 2012, Archicad 12, Archicad 16, Atrtlantis 4.17, kompletan Office 2007, Battlefield BC 2 i dosta manjih aplikacija (Chrome, Avast, Foxit, MBAM, Foobar....) i zauzetost je oko 38GB. Sam procijeni hocce li ti 128GB biti dovoljno, najvjerojatnije hoce. Racunaj da dio SSD-a treba ostati prazan jer ako ga skoro popunis past ce mu performanse.

Nikako ne bi uzimao Samsung 840 jer je nov na trzistu i jer koristi TLC memoriju. 840 PRO bi mogao biti prava stvar ali cijena mu je jos prenapuhana i isto bi mu trebalo dati malo vremena da se dokaze. Samsung 830 i Intel 520 su jos uvijek najbolji izbor, po mom misljenju. S tim da je kod nas i Intel preskup pa mozda da biraas izmedju Samsunga 830 i OCZ Vertex 4. Osobno, OCZ nikad vise. Ni cekic njihov ne bi vise kupio.
skitnica je offline   Reply With Quote