View Single Post
Staro 06.11.2002., 14:35   #6
Studano
Premium

Studano's Avatar

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Originally posted by igsablja
Daj mi onda molim te rastumači kako da na XP-u , koji se koristi na jednom stroju (nema mreže, lokalni useri) dopustim da mogu raditi u programima koje instaliram kao administrator.
konkretno :
stavio sam officexp, corel draw 10, i autocad 2000 na lokalni disk, kad kao user pokušam pokrenuti programe, office ide bez jebemti, autocad mi javi da nemre pisat u registri, a corel mi se uopće ne otvori, neg mi javi upozorenje na kojem niš ne piše, nego samo mi stavi gumb OK!!!
Ajd admin javi kako?!

Nekoliko je odgovora, a ima ih jos mnogo i nakon tih nekoliko...

1. Sve programe morao bi instalirati kao administrator
2. Sveki user ima neka prava, i ako je netko obican user onda on nema pravo da prcka po vecini mjesta ...npr. program file-sima, gdje su obicno instalirani programi, tada ko jedno od rijesenja mozes otici na taj odredjeni folder ala. corel draw10 i preko security-ja odrediti da u tom folderu svi (everyone) mogu raditi sto zele i program bi trebao raditi za sve usere ili samo za jednog ako nadodas samo jednoga (ne zaboravi dati full rights na taj folder.).
3. Najlakse ti je ako vec mozes da si promjenis u user policy sebe ko usera da imas administratorska prava i onda sa samim time dostupnost tim folderima.

To bi ti u vecini slucajeva trebalo pomoci, al najbolje stavi sebe ko administratora na toj mashini kad je vec jedna i onda mos radit sto hoces...