View Single Post
Staro 12.11.2012., 22:24   #1605
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor crniskot Pregled postova
Pozdrav svim, cura mi kupuje laptop a pošto sam ispao iz đira tražio bi vaš savjet. Znači, rang cijene je taj, oko 4 i do 4 tisuće kuna,dijagonala 14" ili manja (može i veća ako je baš neka prilika) laptop bi služio za neke nezahtjevne stvari,filmovi, mail ,office.

Ono što bi volio ja je, budući da ću ga ja popravljat i nosit na servise kad rikne, da bude što bolje napravljen. U kući imam dva thinkpada koji rade bez problema već godinama pa malo naginjem lenovu. Ali ne vidim ništa zanimljivo do onog L430 koji mi se čini dobro napravljen,ali je izvan budžeta,počinje od 5500. Ima li nešto u ovom rangu cijene da je malo kvalitetnije napravljeno? Kakvi su ovi thinkpad edge?
Treca generacija edge-a je mnogo bolja od starih, kuciste je jos uvijek kompletno plasticno, ukljucujuci i sasiju, al vanjski materijali su ugodniji, drasticno bolja tipkovnica i slicno. 1366x768 ekran kod e430 je srednja zalost, al cesto se vide i gori. Prednost je izrazito lako odrzavanje i pristup svim komponentama.
Kako je redscro napisao, nedostatak je 1 godina garancije, ali ne crkavaju nesto narocito koliko imam prilike primjetiti. Nasih 6 na poslu (4x e430 i 1x e530, 1x edge 14 (glossy crveni, fuj!)) se iznimno dobro drze iako vecinom nisu jos dovoljno stari da bi razgovarali o tome bas. U svakom slucaju, osobno mislim da je dobar izbor i vjerojatno bi nesto tog tipa i sam kupio da kupujem novo za sebe privatno.

just my 2c

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P