View Single Post
Staro 12.11.2012., 17:10   #31
RIHARD
Registered User

RIHARD's Avatar

Datum registracije: Nov 2012
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Prije 2 godine sam doslovno bacio 12.000 kn za projektor, to je doslovno bačen novac. Radije uzet Panasonic 55" 3D TV, slika nenadhebiva...

Tako sam ja, kupio projektor, pa kad sam skužio koliko to čudo grije, koliko je nepraktično, koliko kablovinje uzalud, onda poželiš koji put s ekipom pogledat tekmu i spajat DVB-T, pa opet provlači kablove, pa slaži police, pa sto muka a slika nije ni približno dobra, pa stavi zvuk na 5.1, pa ovo pa ono... Još sve to nekako tehničar i proguta, ali slika nije nimalo savršena kao što je na 50V10 u mom slučaju. Kad sam stavio 50V10 ekipa, i ja i žena doslovno se nismo odvajali s telke jer iako nije bila 3D, doživljaj je bio predobar. Nikad više tako bacit novac, a na kraju projektor koji ti želiš da radi to što želiš dođe 4 put više... Da ne pričam rok trajanja, održavanje, itd itd...

Jedva ga prodao za 3.000 kn, JEDVA!!! Iako je 3mj poslije i dalje u dućanu vrijedio 10k kn. Uzeo tada Panasonic 50V10, 5g garancije i stani pani.

Danas za iste pare imaš još više i bolje:
http://www.nabava.net/televizori__24...140cm__1954161
http://www.nabava.net/televizori__24...140cm__1985041
http://www.nabava.net/televizori__24...lazma__1248891

Nadalje, ako ti zaista želiš projektor, samo izvoli... Osobno, smatram da ćeš se kajat kao i ja.
Uvjeren sam ako si platio prije 2-ije godine 12 soma kuna za projektor,te ako se radi o modelu optimiziranom za kučno kino,znam par ljudi koji bi ti ladno dali makar 40-50% plaćene cijene,pod uvjetom da je ispravan i da lampa nije prešla pola predviđenog vremena trajanja.
12 milja prije 2 godine nije tako davno i 3 soma kuna ste naveli da ste jedva izvukli je ispod svih mijerila.
Super me interesira o kojem se modelu radilo?
S druge strane neke stvari što ste napisali stoje:tipa da je projektor samo jedan od dijelova kućnog kina(iako glavni i srce kućnog kina). Trebaju mu kvalitetne komponente,audio sustav,media centar,ps3 makar kao bluray player ako ne za hd ili pak 3d gaming,platno,eventualno nosač,dosta visokokvalitetnih kablova iako Epson ima riješenje da sliku i zvug šalje u najvećoj rezoluciji bez gubitka kvalitete i naružnivanja kablovima wirelesom,od svega bih kao najskuplje i najzahtijevnije po pitanju kvalitete osim naravno samog projektora naveo audio sustav i eventualno high contrast elektronsko platno.Može se ići korak dalje pa uložiti u lift projektora i kvalitetan mikroprocesorski kontroliran ups ili još skuplje i bolje on line ups od 1kwh ili više,zatim upravljanje kompletnim sustavom,rasvijetom,elektronskim stuart platnom i liftom na 12v triger x2 i tako možeš ići u nedogled i ububati brdo novca za ultimate home theather expirience.
Meni stvarno nikad nije bio problem dati novac za gušt,ali mojoj djevojci s kojom živim je to neprihvatljivo pored svegana što čovijek može potrošiti teško zarađen novac(karikiram općenito).
U principu još jedna od najzahtijevnijh stvari je dizajniranje i ugradnja svih tih elemenata i namještaja u svoj show room,tako da dobro razumijem o čemu govoriš i na što se svodi vaša sugestija,ali gušt je gušt i prioriteti su različiti,a mogućnosti meni i velikoj većini su ograničene po pitanju novca,ali uvijek će biti ljudi koji znaju što žele i neće im biti žao novca.
Htio bih reći da sam ja sličnu situaciju u nekimstvarima doživjeo sa svojom 3d plazmom koju sam platio super skupo,jer nisam mogao čekati pa sam je doslovno skinuo prvu sa police po paprenoj cijeni.Uzeo sam je zbog 3d-ea i kupio par naočala jer samo uz vt50 idu,uzeo kameru za skype,zidni nosač i stvarno sam bio oduševljen sa slikom,najviše me se dojmila pokretna rezolucija i dizajn i kvaliteta izrade jer sijećam se stare gt i vt serije koja je izgledala bezveze iako sa atomskom slikom(koja je i najbitnija),da bi se razočarao sa čitavom koncepcijm 3d,kao i sadržajem koji se nudi.Jedino što volim gledati su Imaxovi dokumentarci i animirani zbog najboljeg efekta,a filmovi su bezveze i neozbiljni u 3d bez pravog pop up efekta.Naknadno sam htio uzeti pannyev 3d blue ray player zbog naprednih 3d kontrola,ali još nisam.
Poanta je evo da i u toj priči možeš uložiti prilično puno novca jer i za audio sustav ono stoji i kod tv-ea umijesto projektora kao nosača slike.Jest da ima ugrađen media centar,sve tunere,snimanje na hdd...i brdo features ali isto košta puno ako hoćeš izvući maximum iz tog sustava temeljenom na plazmi umijesto na projektoru.
Tv niti ne gledam,max tv imam spojen na ništa poseban 24 inča Samsung monitor sa full hd rezom i LED implementiranim pozadinskim osvijetljenjem,ali napominjem doslovno nikakav zmaj od monitora,toliko mi je tv program bitan,odnosno ne bitan!

@with style
Kako to da si u moru modela uzeo baš tu optomu?Čisti zajeb ali nije kraj svijeta!
3200 ansi sa kontrastom od 2200:1 ne čine ni u teoriji solidan home theather performer.
Pripada skupini multi medijalnih ali je to samo marketinški trik da bi se lakše prodavao,jer u suštini sa svojim specifikacijama i izvedbom je prosiječni prezentacijski projektor,puno više nego multi medijalni,ili m.m. sheet.Taj mali dlp od 2,9 kg i 12000kn(može ih biti sram),tako
da razumijem tvoju ljutnju i razočaranost ali nemoj suditi po njemu jer si ubo stvarno živo sranje.Ako ikad budeš kupovao drugi projektor slobodno se javi za pomoć.

@imagine
Poslušao sam tvoj savjet za free materijalom za kalibraciju ali ne mogu nigdje naći link.
Ako ne bude išlo drugačije uzet ću nešto sa ebaya što si napisao,pa probat s tim.
E sada na stranim forumima sam pročitao iskustva par ljudi koji kažu da su oduševljeni dobivenim rezultatima,da tipa čak i njihove žene koje su anti-talenti za tehniku vide značajno bolju i kvalitetniju sliku.Ja sam super zadovoljan i po pitanju pokretne rezolucije ali ako može još bolje,why not.

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 15.11.2012. u 21:08.
RIHARD je offline   Reply With Quote