View Single Post
Staro 12.11.2012., 13:46   #2142
Valley7
Banned

Datum registracije: Apr 2012
Danas mi je iz čista mira pukla veza sa internetom (tj. wireless) usred rada. To mi se inače nikada nije desilo. Imam thomson tg784. Nakon toga probala sam se ponovno spojiti, nije išlo. Status wirelessa dugo je stajao na stjecanju mrežne ip adrese, i na kraju je izbacio error da ništa od toga jer ne može dobiti ip adresu. Spajanje kabelom = ista stvar.

Nazovem SZK. Trebalo je pola sata da mi se javi neka koza koja nije imala pojma o ničem. Čak je tvrdila da je wireless isključen, unatoč tome što pripadajuća lampica na routeru svijetli i što svoju mrežu uredno detektiram preko laptopa! Nevjerojatno. Zatim je na daljinu u mojem routeru htjela raskopati sve postavke za wireless, naziv mreže, vrstu zaštite, šifru - doslovno sve ispočetka. Pobunila sam se. Ja joj rekoh da je već sve savršeno podešeno od dana kako mi je tehničar donio router. Da maksimalno skratim, ta glupa kokoš nadrobila mi je svašta, a najveća provala bila joj je da se na Win XP nikako ne može koristiti WPA2 zaštita!!! Na kraju sam spustila slušalicu usred razgovora jer postalo mi je zlo od nesposobnih idiota sa opranim mozgovima koji rade u t-com SZK!

Sve je proradilo tek kada sam u mrežnim postavkama, u skladu sa starim narodnim savjetom, ručno upisala ip adrese, dns i to. Ostaje međutim pitanje zašto više ne dobivam automatski mrežnu adresu...? Barem je to na ovom routeru, sve do danas, radilo besprijekorno. Jesu li oni nešto zmrdali u centrali, pa sada ljudima pričaju bajke???
Valley7 je offline   Reply With Quote