View Single Post
Staro 12.11.2012., 12:21   #30
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Vidim da je na tržnici prodavao Optomu EP763 pa pretpostavljam da je to razlog te opčenite razočaranosti u kvalitetu slike projektora...

@Sa_Stilom

Ostavljaš dojam kao da si se 'opekao' kad pričaš o svom iskustvu s projektorom ...
Ako ti nekim čudom ikad više padne na pamet kupovina projektora, sljedeči put pitaj za savjet nekog pametnijeg što kupiti.
Na svakom forumu se uvijek može nači netko tko zna o čemu govori. Netko tko bi ti dao nekakvu normalnu preporuku.
Inače, u takvim topicima gdje se melje o projektorima , tu i tamo se spomene kako projektori nisu za svakog jer se ne radi "jednostavnim" uređajima. Tako da je šteta što nisi pročitao koji topik ovakvoga tipa prije nego što si potrošio novce i otkrio toplu vodu...

Usput, da nekog ovdje zanima jel mu ima više smisla kupiti TV ili PJ, shvatio bih razlog tvog posta ali...
kako sve nas ovdje zanimaju projektori jednostavno ne shvačam / nekako mi nije jasno kome to pišeš ...i čemu.

U biti , s ovim zadnjim dijelom imam filing da malo 'soliš pamet'

Znaš , ja TV odavno ne koristim. Više ga i nemam u sobi i ako ne ide preko projektora , meni to nije vrijedno gledanja. Ali, ne osječam potrebu da ljudima 'solim pamet' te ikome propovjedam o tome kako je kupovina plazme ili LCDa bila promašaj... Na vrhu ovog foruma je ogroman topik o TVima i nikad mi nije palo na pamet da ikoga idem "preobratit" na projektor. Na drugu stranu , ovaj topik ima jedva jednu stranu i eto tebe kako pokušavaš nekog (koga? ) spriječiti da ne napravio krivi izbor

@RIHARD

Ti kad kreneš ne zaustavljaš se lako Dotakneš se svega i svačega. Kad si več krenuo nadugo i naširoko čisto mi čudno kako se nisi dotakao 4K sistema , anamorfičnih leča , stewart ili BD platana ili zakrivljenih ekrana.
Ili si se samo držao teme.

Inače , Panasonic 4000 se prošle godine mogao uzeti za 14tk ili za neke 2k manje od Epsona 5500 i između to dvoje ja bih bez razmišljanja uzeo Panasonica. Ona 'zum memorija' jednostavno daje dašak više klase. Šteta što kod nas ne vrijedu oni globalni popusti kao vani kad proizvodači izbacuju nove serije uređaja pa se riješavaju starijih :-/

Šta se tiče Epsona i reflektivnih panela , smatram da Epsonu zaista nije trebao 'kupus' koji je nastao oko toga.
Kad su se več odlučili na demonstraciju kako to ljepo funkcionira , onda su trebali biti sigurni da če isto i moči izbaciti na tržište.
A ne da je to kao dostupno samo u teoriji. U biti nije dostupno samo u teoriji jer koliko sam pratio dostupno je samo u ograničenoj seriji u Japanu po dosta večim ciframa od predviđenih/obečanih što vidim kao probleme s proizvodnim procesom. Uglavnom , od 2010g je bilo tu glasina o napuštanju tehnologije kao i izbacivanja na tržište 2013g jer 3D ludilo ima popriličan utjecaj na marketing...a to firma toga ranga nije trebala sebi dopustiti. Nije da sam jedan od kupaca toga ranga ali s obzirom na "svježinu tehnologije" ja bih bez razmišljanja nešto iz više JVC game. S obzirom na cijene koje su se spominjale u japanu , smatram da JVC za isti novac tu nudi više.

Za DLP , jedini logičan smijer u kojem to može iči su 3čip projektori i kad jednom krene cijene bi se vrlo brzo spustile na zemlju.

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 12.11.2012. u 12:46.
Imagine je offline   Reply With Quote