View Single Post
Staro 12.11.2012., 08:41   #455
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor mario1 Pregled postova
hmm vidim da sam možda postao u krivi thread pa ću postati ovdje a moderatori ako misle da je krivo mogu obrisati post

imam lan party DK X38 ploču i E6750 i malo sam danas gledao napone na procesoru. On trenutno radi na 3GHz i napon mu je na idleu oko 1.15V, a kad se proc malo pokrene onda je oko 1.2, nekad dođe i na 1.3V. Sad me zanima, koja se voltaža gleda kad idem clockat - da li je defaultna voltaža procesora 1.2V ili koja? u BIOSu ne mogu vidit jer imam samo opciju dodavanja voltaže bez da ja baš odredim voltažu ručno na recimo 1.3V. I još nešto - da li bih trebao prije overclocka flashati BIOS jer nisam ga dirao otkad imam komp a to je oko 4 godine?
Ti imas ukljucen C1E, koji je zaduzen za baratanje voltazom. Ukoliko njega iskljucis nece ti se vise mjenjati i vidjet ces koliki je napon. Trebalo bi biti nekih cca 1.35V ako me pamcenje dobro sluzi. Takoder, za maksimalni overclock ga zelis imat iskljucenog, al ako ti je racunalo nonstop upaljeno, 200MHz manje i manja potrosnja i zagrijavanje su bolji omjer vjerojatno

Ne trebas flashati bios, mozes ako ima noviji, mada malo vjerojatno. Ono sto mozda ne bi skodilo je kvalitetno ciscenje coolera od prasine.

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder