Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 11.11.2012., 21:03   #27094
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
jučer gozba za ekipu... gazpacho radio prvi put ikada, znam da nit je sezona nit je mjesto i vrijeme, ali trebalo je biti napravljeno već jednom.

1kg grapolo paradajza (kakav je da je trenutno), 2 crvene paprike i 1 zelena, malo mladog češnjaka i malo starog, jedan srednji krastavac, negdje deci maslinovog domaćeg, cijeli limun, sol, papar i u multipraktik koliko ide da bude fino kremast.

kod serviranja sitne kockice krastavaca, malo starijeg kruha i crvene/zelene paprike... nemam sliku nažalost ali je ispalo vrhunski, podavilo se društvo.

nakon toga kineski slijed... na jednom dijelu tanjura redom u woku pripremljeno (nereceptno) - mrkva, zelena i crvena paprika, đumbir, mladi luk, poriluk, sojine klice, sojin umak, limun, worčester, kim, čiketina, stakleni rezanci i tako dalje...

Pohrani.com

na drugom dijelu tanjura matovilac, sojine klice, sitno rezani mladi luk, sojin sos, limun i bučino ulje kao salata.

no danas spektakl... rižoto propisni.

veliki smeđi šampinjoni, arborio riža, prokuhan temeljac + voda od namakanih suhih vrganja, piletina slično marinirana kao i za kinesku, parmezan, limun, maslac, timjan, peršin... ma divota okusa jedan od najboljih rižota koje sam ikada spremio iliti probao.

Pohrani.com
syss je offline   Reply With Quote