Stavio sam novi Samsung 830 128GB i nove Windowse. Nakon instalacije Crystal Benchmark mi je ocitavao oko 530MB/s read i 360MB/s seq write. To su bili rezultati sa MS driverima i instaliranim Magican softwareom nakon performance optimizationa.
Onda sam instalirao Intel RST driver (za moju Asus P8Z68-V zadnja sluzbena verzija na asusovoj stranici je IRST V10.6.2.1001). Nakon instalacije i ponovne optimizacije Magicanom dobivam rezultat 505-510MB/s seq read i 348-350MB/s seq write. Disk je popunjen 30%.
Po mnogim forumima, a i na ovom, sam procitao da je instalaccija IRST-a preporucljiva kako bi se dobile bolje performanse. Meno su ocito nakon instalacije IRST-a performanse pale, pa imam par pitanja:
1. Jel ovo normalno? Da li je ovaj benchmark tocan?
2. Da li mi je pametnije u Control Panelu deinstalirati IRST i vratiti se na stare drivere i da li cu deinstalacijom IRST aplikacije preko Add/Remove Programs postici vracanje na stare drivere?
3. vidim na Intel-ovoj stranici da su aktualni RST driveri V 11.6.0.1030. Ima li smisla instalirati te drivere posto nisu izlistani na Asusovoj stranici?
Volio bi ako netko ima kombinaciju Asus Z68/77 maticne i Samsung 830 128GB da mi kaze kako je podesio svoj sustav i kakvi su rezultati benchmarka.