Citiraj:
Autor Imagine
Hm...znam da nije pristojno bosti nos ali me zanima što to imaš doma 
Nešto iz Sony ili JVC programa ili...?
Btw ,tvoj nick mi je odnegdje poznat ali kako pratim hrpicu foruma ne mogu se sjetit odakle mi poznato da me ubiješ. Na kojem to forumu 'visiš' ?
Kako je kvaliteta slike usko vezana uz platno i veličinu istog , Avia bi definitivno pomogla i kod uređaja visoke klase. Ne mislim da bi samo pomogla več ...ako iskrcaš hrpetinu novaca za stroj koji je 'skoro referentan' onda je kalibracija obevezna stvar za onaj korak dalje koji takav uređaj i zaslužuje.
Inače, s 'Avia' mislim na onu drugu verziju jer je orginalna izašla tamo '99...osim toga tu je i DVE HD a ako se traži nešto lakše tu je i GetGray što ne traži novac kao ni AVS HD 709. Meni je najbolje kalibraciju riješiti po onom sistemu koji si kvotao. Traži malo proučavanja tematike no ne košta kao Calman. Za kupnju spomenutih diskova se okreneš na ibej ili Amazon. Može se do toga doči i drugim načinom no ovo nije mjesto za priču o tome. btw , ja nebi zanemario spomenute free materijal.
Ne znam kako to ide s TVima ali kad je riječ o projektorima ....jedna polovica koja bi mjenjala projektor imaju obično stariji uređaj a činjenica da sada za manji novac mogu dobiti nešto puno bolje - to se teško može zanemariti ....A druga polovica koja bi mjenjala svoj uređaj o tome razmišljaju jer im je lampa pri kraju pa se potegne pitanje isplativosti pošto se za istu treba odvojiti popriličan iznos.....
Toliki ekran se ne viđa svaki dan među projektorašima ...koja slikica bi bila lijep način da se oživi ova tema.
Za pokazati drugima što je RBE, moj izbor su 'Sin City' i '''The Spirit'
Mislim da bi za dobar UPS trebalo 'malo više' novaca od 100 eura...
Ima puno stvari koje bi trebale bit obavezne ali ko to sve more platit
Jesi primjetio kako su oni počeli skrivati podatke o brzini kotačiča?
Voliš ti sanjat?
Da ti nešto ispričam ...
Razmišljao ja o novom projektoru / kontaktiram trgovinu koja je ujedno i uvoznik za našu državu. Pošto je u pitanju stariji model imam sreče jer ga imaju i fizički a ne samo kao ukras u cjeniku.
Uglavnom, zadnji model u HR / više ga neče biti. Iako je stariji model od popusta ni govora. Traži se puna cijena kao i kad je model bio aktualan.
Sutradan primjetim isti za 5tk manjom cijenom / u cjeniku druge firme koja ne prodaje taj brend. Dobijem informaciju da je cijena takva jer se radi o demo uređaju iz trgovine s preko 1000 sati rada. Kad pitam za demo kaže mi se da oni nemaju mogučnost da to naprave pošto uređaj nemaju oni na lageru več ga trebaju 'povuči' iz prvospomenute trgovine.
Pratim cijenu prve i druge trgovine i kad je nakon mjesec dana nestao uređaj s cijenika prve trgovine / dobavljača nije mi vrag dao mira pa zovnem ja drugu trgovinu i kažem da želim kupiti isti. Oni kažu provjeriti s dobavljačem i ...nakon 20minuta dobijem poziv da uređaj nažalost nije dostupan jer ga je dobavljač prodao prije par dana.
Dakle, firma je prodala korišteni uređaj.
Kako se drugima isplatilo prodavati isti za puno jeftinije , projektor je prodan s popriličnom maržom po punoj cijeni.
Uvjeren sam da je prodan bez informacije kako se radi o DEMO uređaju!
A ti sanjaš o 10% popusta za 30 sati rada 
|
Ti si naletio na totalne bezveznjake kojima nije trebalo dat da uopće prodaju tehniku,iako sa takvim načinom poslovanja se ne stvaraju a još manje zadržavaju klijenti i pitanje vremena je kada će opaliti.
Ja sam prije 3 i5 otprilike godine kupovao jedan projektor,koji u hr nitko nije htio isporučiti za manje od 16500,a tražili su i 18500.Vani je koštao 1300 usd i onda se povežem sa likom u kumexu i on mi ga nabavi novi,zapakovan sa garancijom za 9700kn.
Najača fora je da kod konkurencije u radnji se taman našao dealler za taj brand koji sam kupio i pitam ga za najnižu cijenu za koju mi ga mogu isporučiti 16500kn i nema šanse da ga igdje možete naći jeftinije(njegove riječi).Bezveznjak i prevarant koji uopće pojma nema da sam ga ja već kupio kod konkurencije za 6800 kn manje ali u dogovoru sa tim likom ga nisam htio ni mogao izdati.Pitao sam ga jel to sigurno ta cijena,sugerirajući mu da imam namjeru pokušati tražiti drugdje bolju cijenu!Na potvrdan odgovor lagano sam se zahvalio,nasmijao i izašao van.
Poanta cijele priče je....
Druga fora je da sam htio ponovno prije godinu i pol do tog lika da mi nabavi Epson 9700ub(tw5500) ili ptae4000,makarEpson 8350(tw3600 kod nas) i ono nema trgovine na tom mijestu u Osijeku,nema lika koji mi je sve to omogućio a nisam mu ni piće platio,iako se on našao u toj priči sa 9700kn i uzeo makar 100 eura i bio zadovoljan,e sada drugi par cipela je činjenica da bi kod nas "tuljani"htijeli zaraditi duplo više i to im nije dosta,ali i da možeš naletiti na pravog čovjeka koji će ti omogućiti takvu kupnju.
Ako ti nije problem zanima me koji si model pokušao nabaviti u toj priči?
LP
Primjetio sam također da je dlp zapeo u razvoju i jedan od modela koji mi je bio kandidat za kupiti je bio infocusov SP8604 zbog prekrasne slike ali mogućnost da neću moći živjeti sa rainbow efektom nije bila opcija iako da sam imao priliku imati ga samo na jedan dan možda bih ga i kupio.
Uvjeren sam dok se dlp ne riješi color kotačića pa bio on više segmentni i sa većom brzinom uvijek će postojati realna vijerojatnost da će duga efekt biti prisutan,dakako u manjoj mijeri i opsegu ali svejedno prisutan.
Stvarno šteta jer dlp tehnologija ima značajnih prednosti ali ovo joj je ahilova peta i rak rana i za mnoge poput nas deal breaker i nikada to nećemo moći prožvakati,dok sa druge strane ako zanemarimo LCOS,3lcd je toliko napredovala za nepovjerovat.
Jedna od mana prije više godina godina sijećam se je bila vidljiva pixelizacija i kod najvećih rezolucija ako se približiš platnu,no oni su taj problem riješili i to toliko uspiješno da si se mogao licem doslovno zabiti u projekciju i chiken wire nije bio vidljiv.Za to je bio zaslužan Panasonic sa svojom smooth screen tehnologijom.
Epson kao broj 1 po prodanim primjercima i kao predvodnik sa Panasonicom i Sanyom u svijetu 3lcd projektora svoju tehnologiju su toliko unaprijedili da se nije moglo prije 7-10 godina to realno očekivati.Slabije crna razine,dinamični kontrast su bile velike mane 3lcd-a,već prije par godina Epson je izbacio nove reflektivne panele u modelima r2000 i r4000 koji su po pitanju kontrasta brutalni i dlp može sjest i plakat doslovno pored njih,kao i mnogi drugi.
Pomislio sam čak da je glavni razlog zašto je to tako možda činjenica da se u razvoj dlp ulagalo manje.
3lcd je u ovom slučaju,kao i u mnogim drugim sa nizom implementiranih tehnologija doveden do referentnih vrijednosti u mnogim kategorijama,čak i sa crna razinama koji su sveti gral u svijetu projektora u smislu kvalitete slike,ali po meni ipak je velika razlika da li je to postignuto raznim trikovima ili je nativno kao kod jvc bez irisa i sličnih trikova.Podizanje vrijednosti kontrasta redizajniranjem optičkog sustava,kao i većim brojem optičkih elemenata pozdravljam u potpunosti,a pogotovo novim panelima poput Epsonovih(reflektivnih).
Sijećam se kada su izašli prije njih također made by Epson C2FINE paneli,bili su presedan i projektori opremljeni njima su rasturali u smislu kvalitete slike i imali su očiglednu prednost nad ostalima.Razvoj novi panela,a tek tehnologija općenito je super skup i zahtijevan proces i ne završi često uspiješno i ne opravda enormne troškove.Paradoks čisti je i kada je i opravdana i uspiješna(hd dvd vs blue ray).nije garancija da će zaživjeti,a tek opstati duže vremena da opravda sve te troškove i donese očekivanu dobit u toj cijeloj industriji.
E sada zašto se proizvođaći više ne hvale u tolikoj mijeri sa brzinama i više segmentnim kotačićima može biti nekolio dobrih razloga ali glavni po meni je taj da je upravo on uzrok rainbow ili duga efekta i trebaju ga izbaciti iz dlp sustava,tj.trebali su to učiniti odavno već.Ponudili su opciju 3-tro čipnog dlp-a,ali zbog velike cijene nije zaživjelo.
Uvjeren sam da su to mogli riješiti ali razlog zbog čega nisu je činjenica da se proizvode i prodaju obje tehnologije i glavni brandovi imaju svoje predstavnike u obje po njima glavne tehnologije,iako je master tehnologija LCOS sa laserom kao izvor svijetlosti budućnost.
Sa druge strane mogli su riješiti da lampe traju puno više radnih sati,ali nisu jer im je u interesu prodaja istih i sam profit.Prije je bio prosijek 2000-3000h,sada 5000-6000h neki proizvođaći imaju već par godina poput micupičija,pa onda led pa laser ali ih trenutno odlikuje vrlo mala snaga za sada u ansima,no svakao prestavljaju budućnost spram mercurijevih visokotlačnih lampi,koje već na pola života značajno padnu u performansama ali korisnik to slabo primjeti jer gleda isti projektor.