View Single Post
Staro 11.11.2012., 12:24   #7
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004

Odgovarajuci na nekoliko PM-ova koji me docekase vezano za LCD-e i citajuci prijasnje postove, koje upravo gledam nakon duze pauze.

Samo da podebljam, sada i ocima provjerenu preporuku za najbolje monitore trenutno na trzistu.

Citiraj:
Autor anita2 Pregled postova
Četvrto, senzor svjetla koji je na ovom monitoru smješten na vrhu, radi odlično. Sva su slova jako oštra i "stabilna". Definitivno, prikaz na ekranu je bolji od Della, a spojen je samo na VGA jer moj laptop nema drugo. Garancija je 3 godine i podrazumijeva collect and return jamstvo.
Nimalo me ne cudi kvaliteta VGA kvaliteta slike, jer sam je vidio kod covjeka koji je monitor kupio na moju preporuku. Kao sto sam i nagovijestio u prijasnjim postovima, a sad mogu i potvrditi ne samo vidjenjem nego i potvrdom osobe iz Siemensa, Fujitsu P serija ima najbolju elektroniku na trzistu u klasi. Elektroniku koju su u EU/DE (po navodu) od pocetka odlucili staviti najvise klase. Fujitsu je po uzoru na najvisu klasu z'bordirao jednaki prioritet svim ulazima po kvaliteti prikaza.

Tu je i najdalje otisao u kombinaciji senzora koji s jedne strane u sluzbni kakvoce, dok paralelno (ovisno o modu) ima do danas, najbolju implementiranu Eco funkciju stednje, koja ce vjerojatno u buducnosti biti na svim monitorima. Eco zbog odlicnog posla, ne moze biti koristen u sRGB ili korisnikom modu, jer tada senzor radi u sluzbi preciznog podesavanja za foto i finije namjene.

Anitin komentar, posebno za nekoga tko uopce i nije tehnicki zahtjevan korisnik inicijalnom kupovinom, uopce ne cudi boljom kvalitetom (posebno u VGA slucaju) od Dell/HP VGA pandana. Ako je itko deset minuta porazgovarao u Kodeks servisu, onda bi dobio visestruku potvrdu da su cak i Ultrasharp modeli (iskustvom potvrdio), pocesto osrednji stabilnoscu VGA signala. Na puno modela (osim 27-ce prve revzije) pa cak i na pojedinim (ovisi o primjerku i sklapanju) 30"-cama, vidno je blago disanje. Zato pocesto vlasnici zakljuce, da je to pravilo kod svih ostalih modela. No vise puta pisah, da u visoj i klasi ili prioritetnom kvalitetom modela, razlika u prikazu znatno manje vidljiva, nego sto bi vlasnici vecine Dell monitora ikad povjerovali.

Prica o istoj matrica/slika ovdje nece proci generalizacijom, jer ono sto sam vidio kaze suprotno!

Kad uz vrhunsku podesenu sliku (24/27p modeli, za vecinu, uopce ne trebaju kalibrator) u igru dodamo i senzor, koji citavo vrijeme kompenzira visak svjetla u prostoriji, cineci trajnu ugodu komfora, koji nadilazi deklarativnu ergonomiju i cini konstatnu kvalitetu slike. Najvaznije i najvrednije za posljedicu: umanjuje naprezanje vida njegovom vlasniku/ici. Ponavljam, tko nije nikad radio s takvim monitorm, sve sto ce napisati u relaciji cijene/senzora je prazno teoretiziranje o nepoznatom.

Mozda nisu najlakse dostupni, mozda se nekome ne svidja boja, ali primite na znanje, da su 24 i 27 iz P serije, najkvalitetniji modeli koje mozete danas kupiti i daruju najmanju mogucnost defekta naspram konkurencije. Izrada i najvaznije, kontrola kvalitete je iznad svih Dell/HP modela.

Kvaliteta elektronike (potvrdjeno) vredi cak i za modele koji nisu u P seriji po pitanju kakvoce. Hoce li sljedece godine pasti kvalitetom, hoce li ih dovoljno prodati da budu motivirani drzanjem P serije? Hoce ili uopce imati novih modela? Bumo vidjeli, ali znajte da su trenutno, vrh vrhova koji mozete za normalne novce kvalitetom dosegnuti kod nas i vrijede svake lipe!

Displays P Line

...

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 22.11.2012. u 10:01. Razlog: link
Visage je offline   Reply With Quote