Citiraj:
Autor RIHARD
Stroj je na cinema1 i color 1 skoro referentan ...
|
Citiraj:
Autor RIHARD
prije pola godine sam uzeo 6...
|
Citiraj:
Autor RIHARD
...ko uloži par milja eura u projektor pod obvezatnim je kupovina ups.
|
Citiraj:
Autor RIHARD
Za moj model projektora lampa u Hr košta 5000kuna...
|
Hm...znam da nije pristojno bosti nos ali me zanima što to imaš doma

Nešto iz Sony ili JVC programa ili...?
Btw ,tvoj nick mi je odnegdje poznat ali kako pratim hrpicu foruma ne mogu se sjetit odakle mi poznato da me ubiješ. Na kojem to forumu 'visiš' ?
Citiraj:
Autor RIHARD
Zanima me gdje bih mogao kupiti,nabaviti makar disk za kalibraciju projektora,
Stroj je na cinema1 i color 1 skoro referentan a čuo sam da je kalibracijom vidljiva razlika u kvaliteti prikaza.Kontam da se vijerojatno misli na Calmman ili nešto slično ali pomoglo bi i nešto tipa Avia....
|
Kako je kvaliteta slike usko vezana uz platno i veličinu istog , Avia bi definitivno pomogla i kod uređaja visoke klase. Ne mislim da bi samo pomogla več ...ako iskrcaš hrpetinu novaca za stroj koji je 'skoro referentan' onda je kalibracija obevezna stvar za onaj korak dalje koji takav uređaj i zaslužuje.
Inače, s 'Avia' mislim na onu drugu verziju jer je orginalna izašla tamo '99...osim toga tu je i
DVE HD a ako se traži nešto lakše tu je i
GetGray što ne traži novac kao ni
AVS HD 709. Meni je najbolje kalibraciju riješiti po onom sistemu koji si kvotao. Traži malo proučavanja tematike no ne košta kao Calman. Za kupnju spomenutih diskova se okreneš na ibej ili Amazon. Može se do toga doči i drugim načinom no ovo nije mjesto za priču o tome. btw , ja nebi zanemario spomenute free materijal.
Citiraj:
Autor RIHARD
HOĆU REĆI DA JE KUPOVINA PROJEKTORA NI MALO LAK ZADATAK I DA SAM PRIMJETIO DA PROJEKTOR LJUDI PUNO ČEŠĆE MIJENJAJU SVOJE PROJEKTORE NEGO TV VLASNICI.
|
Ne znam kako to ide s TVima ali kad je riječ o projektorima ....jedna polovica koja bi mjenjala projektor imaju obično stariji uređaj a činjenica da sada za manji novac mogu dobiti nešto puno bolje - to se teško može zanemariti ....A druga polovica koja bi mjenjala svoj uređaj o tome razmišljaju jer im je lampa pri kraju pa se potegne pitanje isplativosti pošto se za istu treba odvojiti popriličan iznos.....
Citiraj:
Autor RIHARD
Od mojih frendova nitko ne želi gledati plazmu pored 150 inča 2.35:1 super wide kino format.
|
Toliki ekran se ne viđa svaki dan među projektorašima ...koja slikica bi bila lijep način da se oživi
ova tema.
Citiraj:
Autor RIHARD
Ako hoćete testirati projektor na duga efekt samo pustite nešto sa brzom izmijenom scena,može i sport,pa će te vidjeti jel možete živjeti s tim ili potražite drugu tehnologiju!
|
Za pokazati drugima što je RBE, moj izbor su 'Sin City' i '''The Spirit'
Citiraj:
Autor RIHARD
UPS mikroprocesorski kontroliran je prava stvar za lampu od projektora i ko uloži par milja eura u projektor pod obvezatnim je kupovina ups.Dobri modeli se mogu naći za stotinjak eura.
|
Mislim da bi za dobar UPS trebalo 'malo više' novaca od 100 eura...
Citiraj:
Autor RIHARD
On line UPS je zakon i malo je skuplji a odlikuje ga još brže vrijeme prebacivanja sa mreže na akumulator i smatram da bi to trebala biti obvezatna oprema HT sustava.
|
Ima puno stvari koje bi trebale bit obavezne ali ko to sve more platit
Citiraj:
Autor RIHARD
1060 ima rainbow issue!
|
Jesi primjetio kako su oni počeli skrivati podatke o brzini kotačiča?
Citiraj:
Autor RIHARD
Velika je šteta što nema trgovina kod nas koje imaju demo projektore pa da čovjek prije kupnje može dobiti realan uvid.Vani je to pod normalno,dobiješ tu mogućnost i onda se kod kuće možeš još predomislit i zamijeniti ga za drugi model.
Kod nas takav način poslovanja trgovcima bi bio neprihvatljiv jer se prodaje malo komada po jedinici i bilo bi puno vraćenih i otvaranih koje nitko ne bi htio po izvornoj cijeni,ali kad bi spustili malo cijenu osobno mi ne bi smetalo 20-30 sati rada ako nema vidljivih tragova korištenja i da ga se dobije po 10% nižoj cijeni.
|
Voliš ti sanjat?
Da ti nešto ispričam ...
Razmišljao ja o novom projektoru / kontaktiram trgovinu koja je ujedno i uvoznik za našu državu. Pošto je u pitanju stariji model imam sreče jer ga imaju i fizički a ne samo kao ukras u cjeniku.
Uglavnom, zadnji model u HR / više ga neče biti. Iako je stariji model od popusta ni govora. Traži se puna cijena kao i kad je model bio aktualan.
Sutradan primjetim isti za 5tk manjom cijenom / u cjeniku druge firme koja ne prodaje taj brend. Dobijem informaciju da je cijena takva jer se radi o demo uređaju iz trgovine s preko 1000 sati rada. Kad pitam za demo kaže mi se da oni nemaju mogučnost da to naprave pošto uređaj nemaju oni na lageru več ga trebaju 'povuči' iz prvospomenute trgovine.
Pratim cijenu prve i druge trgovine i kad je nakon mjesec dana nestao uređaj s cijenika prve trgovine / dobavljača nije mi vrag dao mira pa zovnem ja drugu trgovinu i kažem da želim kupiti isti. Oni kažu provjeriti s dobavljačem i ...nakon 20minuta dobijem poziv da uređaj nažalost nije dostupan jer ga je dobavljač prodao prije par dana.
Dakle, firma je prodala korišteni uređaj.
Kako se drugima isplatilo prodavati isti za puno jeftinije , projektor je prodan s popriličnom maržom po punoj cijeni.
Uvjeren sam da je prodan bez informacije kako se radi o DEMO uređaju!
A ti sanjaš o 10% popusta za 30 sati rada