Citiraj:
Autor Hombre
Zbog njihovog nacionalnog kongresa sve pošiljke su bile podvrgnute rigoroznoj kontroli, a potrefilo se da je u 9. mjesecu bio njihov nacionalni praznik pa su se izopijali ko prasad tako da su te dvije stvari stvorile neviđenu gužvu. Prije desetak dana na siteu jednog sellera me dočekala obavijest da od jedanaestog mjeseca po kineskim zakonima neće biti moguće slati samo baterije ali da se naruče zajedno s nekom sitnicom pa će proći. Inače i ja sam od jednog od njih dobio poruku da mu se item vratio ali se sigurno nije vratio iz HR nego od kineske carine iako nije bio baterija. Prema dostupnim informacijama kinezima se u prošlom mjesecu vratilo najmanje 300 000 pošiljaka tako da se iz toga može vidjeti da je kod njih došlo do nekog gadnog krkljanca.
|
Ovo bi mogao postati velik problem, jer se trgovci izvlače na resendanje, a praktički ako zapne jednom, ne prolazi niti drugi put. Taman toliko ovo navodno sendanje traje da prođe onih 45 dana ...
Ovo je iznimno delikatna situacija jer uzimaju lovu ljudima, a njihova vlada im blokira izvoz robe. Ukoliko se ovo nastavi, doći će do velikog broja žalbi, a koliko vidim trgovcima polako počinje padati reputation.
Moguće da je i njihova vlada smislila nekakvu spačku, ali trenutno ne želim tako daleko ići ...