Imam četiri godine staru konfiguraciju i sad bi to malo upgrejdal prije nego reinstaliram OS.
Ukratko, trenutno imam Abit IX38 Quad GT ploču s Quad Core Q6600 2.4 procesorom i 4 gige Mushkin memorije (mislim da je 800 MHz, još je pod garancijom).
Kupio sam Vertex 4 SSD ali je problem kaj ploča podržava samo SATA 2 i disk je bootabilan samo u IDE modu (stari BIOS). SATA 3 kontroler ne pomaže jer je PCIe spor (1.0a) tak da bi sad sve nadogradil.
E sad, u velikoj sam dilemi kaj se tiče nadogradnje.
Uzel bi ili i5 3330 na Gigabyte GA-Z68AP-D3 ili AMD FX X4 4170 na Gigabyte GA-990XA-UD3. Intel je skuplji cca 500 kuna pa naginjem AMD-u.
Ne planiram ništa clockati niti vrtiti najnovije shootere u max detaljima (doduše to je više stvar grafičke). Jedini uvjet je da ima bar jedan SATA 3 port i ukupno 6 SATA portova te da sam miran idućih par godina. Dakle pouzdanost ispred performansi
Gledam po testovima da i5 bolje ide od AMD-a, možda bi čak uzel i i3 (nije kritično da imam 4 jezgre a nije puno sporiji). Intel mi je privlačniji i zbog 50W manje potrošnje...
Uglavnom, preporuke? Možda neka druga ploča do nekih 1000 kuna?
I ako može procjena za prodaju gornje kombinacije koju mijenjam?